Не робіть їх дітям: ТОП безглуздих аналізів



Аналізи - досить дороге та іноді болісне заняття. Виявилося, що багато хто з них абсолютно марно здавати дітям, тому що вони не допоможуть виявити наявність хвороб.

Дитячий педіатр та гематолог Олександр Брухнов вивів перелік аналізів, які безглуздо здавати дітям.

ТОП безглуздих аналізів для дітей

Здавати аналізи перед щепленням

Існує хибна думка, що для виявлення протипоказань, перед щепленням потрібно здати аналізи. Як правило - загальний аналіз крові та сечі. Педіатр стверджує, що потреби у цьому немає, оскільки протипоказання може визначити лікар під час огляду, а зайві процедури лише травмують дитину.

Дисбактеріоз

У світі давно не перевіряють дисбактеріоз за допомогою аналізу калу. Олександр пояснює – бактерії живуть у різних відділах кишечника, а цей аналіз показує лише ті бактерії, які живуть на виході нижніх відділів прямої кишки.

Імунограма для здорової дитини

Коли дитина починає відвідувати дитячий садок часто трапляється так, що і хворіє на ГРВІ вона частіше. У такому разі лікарі прописують імунограму. Лікар спростовує необхідність цього аналізу, тому що норма перенесення ГРВІ на рік у дитини – це 10-12 разів. Імунограма не допоможе зрозуміти силу імунітету, про слабкий імунітет скажуть інші симтоми.

Аналіз крові у перший день хвороби

Особливо дбайливі батьки приступають до здачі аналізів у перший день, але такі дії безглузді, адже зміни виявляються лише на 2-3 день захворювання.

Рентген грудної клітини при гострому бронхіті

Олександр Брухнов називає цей аналіз пострадянським міфом, адже цей діагноз може бути виставлений лише за допомогою клінічної картини та аускультативних даних.

Читайте також: Найнебезпечніша риба на полицях магазину: як вибрати хорошу



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW