Покровчани долучились до написання диктанту національної єдності



Сьогодні, 9 листопада, у День української писемності та мови, відбувся радіодиктант національної єдності-2022. Участь в іспиті на знання рідної мови взяли й представники структурних підрозділів міської ради.  

За словами організаторів цьогорічного радіодиктанту, його мета — об’єднати людей навколо України в усьому світі, а не перевіряти грамотність учасників всеукраїнського флешмобу. 

Покровчани долучились до написання диктанту національної єдності, фото-1

Сьогодні під диктовку народної артистки, Героя України Ади Роговцевої радіодиктант складали освітяни Покровської громади, представники закладів культури та інших підрозділів міської ради.

Покровчани долучились до написання диктанту національної єдності, фото-2Покровчани долучились до написання диктанту національної єдності, фото-3

За словами учасників флешмобу, диктант - художній текст, а писали його не лише гуманітарії, а й фахівці технічного спрямування. Тож для кожного були свої заковики. 

Покровчани долучились до написання диктанту національної єдності, фото-4

«Для когось нові правила українського правопису ще не наклалися на попередні, для когось у величезні складнопідрядні речення просто не вміщувалися ймовірні розділові знаки. Видатна українська акторка Ада Роговцева читала чудово і виразно, але... по-акторськи, зі своїм власним інтонуванням та темпоритмом. Тож писати доводилось не підіймаючи голови, а перевірити часу було обмаль.  Проте всі впорались дуже гарно (з'ясували це після обговорень). Результат чекаємо завтра», - розповіли представники відділу освіти Покровської міськради.

Покровчани долучились до написання диктанту національної єдності, фото-5

Актуальні новини в нашому телеграм-каналі https://t.me/pokrovsk06239



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW