Коли у мікрорайоні Словкурорт з'явиться світло



Починаючи з серпня місяця мешканці Словкурорту живут без електроенергі.

Ситуація, яка склалася в цьому мікрорайоні, дуже складна. Внаслідок бойових дій було пошкоджено трансформатор.

Про це повідомляє голова Слов'янської міської військової адміністрації Вадим Лях.

"Практично відразу міська військова адміністрація замовила новий трансформатор. Його мали виготовити впродовж двох місяців. Але через постійні віялові відключення електроенергії підприємство не встигає - доведеться чекати ще місяць", - йдеться у повідомленні.

За словами голови міста, технічної можливості перепідключити мікрорайон на іншу лінію немає.

Ще до війни, - коли у ДП СКРЦ «Слов'янський курорт» виникали проблеми з ДТЕК, та підприємство за борги хотіли відключити від електроенергії, а мешканців підключити через інші трансформатори, - це не вдавалося. Тим більше, не вдається і зараз. Тому єдиний вихід – чекати на новий трансформатор.

"Чому я так докладно зупиняюся на цій історії? Тому що взимку вона може стати реальністю для будь-якого мікрорайону Слов'янська. Ворог цілеспрямовано виводить із ладу нашу енергетичну інфраструктуру. Б’є по підстанціях та трансформаторах", - наголосив очільник громади.

Також Вадим Лях розповів, що для цих випадків у місті підготовлені пункти обігріву та соціальні їдальні. Найближчим часом така їдальня відкриється і на Словкурорті. Там можна буде безкоштовно пообідати, зарядити телефон та інші гаджети.

"Віддав розпорядження соцпрацівникам обійти мешканців мікрорайону. Тим, хто цього потребує, запропонуємо тимчасово переселитися до нашої лікарні, де зараз розташований один із пунктів обігріву", - зазначив Вадим Лях.

Читайте: 

  • Озером Слов’янського курорту. Лебеді залишаються у місті - ФОТО
  • Де у Слов'янську розташовані соціальні столові - адреси
  • 21 власник зруйнованого житла у Слов’янську отримав виплати

Отримуйте добірку найважливіших новин за день у нашій Viber спільноті.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW