Кім обігнав Кулебу по закупівельним цінам військових зимових курток у мільйонних тендерах



Київська та Миколаївська облдержадміністрації уклали угоди на поставку зимового обмундирування на загальну суму 133 млн грн. Це найбільші угоди по цьому виду товарів у жовтні-листопаді, які  оприлюднені в системі «Прозорро».

Миколаївська ОВА за 19 млн грн замовила обмундирування, виконане по технічним умовам Міністерства оборони. Шарф-труба зимовий коштує 159 грн (тут і далі з ПДВ), куртка вітровологозахисна зимова – 4 716 грн, штани вітровологозахисні зимові – 3 600 грн. Тобто комплект з куртки, штанів та шарфа коштує 8 475 грн.

Департамент оборони Київської обласної державної адміністрації купив одягу на 114млнгрн. Тут ціни значно менші від миколаївських.

Комплект з вітровологозахисніх штанів та двох курток (вітровологозахисної та утепленої польової) коштує 7 455 грн. Також придбані зимові високі берці з гумовими підошвами по 3 150 грн, зимові п’ятипалі рукавиці по 1 150 грн, термобілизну по 1 200 грн за комплект (сорочка, кальсони). У договорі поставки немає даних про виробника, вказано лише, що Україна є країною походження товару.

Обладміністрації Віталія Кіма і Олексія Кулеби обрали постачальниками не виробників, а торгово-посередницькі компанії.

У Києві постачальником обрано ТОВ «Долина мрій». Засновником цієї фірми три роки є Ігор Грилюк з Камянського на Дніпропетровщині. У відкритих джерелах вказано, що в Києві діє інтернет-магазин «Долина мрій», який торгує офісним приладдям та канцеляркою.

У Миколаєві постачальником обрано ТОВ «Радімар Консалтинг Груп». Ця фірма зі статутним капіталом зареєстрована у багатоквартиному будинку у селищі Чабани на околиці Києва, та її власником є Ганна Рижих з окупованого Маріуполя. У відкритих джерелах немає даних про таку бізнесменку.

До 2019 року фірма кілька разів змінювала місця прописки у Києві, кожного разу була прописана в квартирах у спальних районах столиці. До Рижих засновницями «Радімар Консалтинг Груп» була Марина Гарбуз, яка разом з її батьком Євгеном Гарбузом є засновницею ГО  «Федерація мотоспорту міста Києва». Євген Гарбуз також очолював ТОВ «Українські рідкісні метали», де його партнерами були дніпровець Олег Орлов, та харків’яни Віталій Якименко та Олександр Настенко. Якименко та Настенко мали бізнес по отриманню ліцензій на рідкоземельні родовища України разом з Романом Дружбіним з оточення Арсена Авакова та Ігоря Котвицького. Син Віталія Якименка Павло у 2019 році став народним депутатом від «Слуги народу».

Юрій Ніколов, «Наші гроші» (посилання)



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW