У львівських ЦНАПах готові приймати заявки на компенсацію вартості генераторів



Львів почне компенсовувати мешканцям вартість куплених генераторів. 

У Львові ЦНАПи готові приймати заяви від уповноважених осіб багатоквартирних будинків, які придбали електрогенератори. Місто готове компенсувати 50% вартості. 

Про це розповів директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець.

Посадовець додав, що у багатоквартирному будинку є певна специфіка функціонування інженерного обладнання. Наприклад, коли місто забезпечить подачу тепла чи води до будинку, то інколи, щоб вода чи тепло було в будинку чи на верхніх поверхах, необхідно, щоб було електричне живлення, щоб працювало ІТП чи підкачувальна станція, які є там. Важливо, щоб в будинку була електрика. Також, зважаючи на можливі відключення подачі електроенергії, мешканці можуть купити генератор, щоб забезпечити зарядку телефонів, гаджетів та ін.

"Минулого тижня ми затвердили Програму про відшкодування 50% вартості генераторів, які придбають мешканці багатоквартирних будинків. Програма вже діє і ЦНАПи готові приймати відповідні звернення", - повідомив Олександр Одинець.

Нагадаємо, ця програма передбачає компенсацію на відшкодування вартості закупівлі електрогенераторів у багатоквартирних будинках 3-х та більше поверхів. Сума відшкодування не може перевищувати 50% вартості електрогенератора, але не більше 30 тис. грн. Є вимоги до електрогенератора – його номінальна потужність має бути від 3 кВт.

Щоб стати учасником Програми, мешканці спільно з балансоутримувачем будинку – це ОСББ, управляючі компанії, виконавці житлових послуг будинків, а також ЖБК, спочатку мають оплатити купівлю електрогенератора через банк. Далі, для отримання компенсації, подають через ЦНАП або сервіс електронних звернень на розгляд комісії пакет документів:

  • заяву встановленого зразка на часткову компенсацію вартості закупівлі електрогенератора;
  • копії платіжних документів (первинні документи, які підтверджують факт отримання електрогенератора та здійснення оплати за наданий товар);
  • копії документів із зазначенням технічних характеристик та серійного номера електрогенератора (або інше заводське маркування);
  • копія витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців юридичної особи, яка забезпечує утримання будинку;
  • документ, який підтверджує повноваження юридичної особи на управління спільним майном (копія договору чи витяг з протоколу).

Тоді, створена для цього комісія розглядає звернення, формує та затверджує перелік учасників, які відповідають вимогам Програми, та скеровує протокол головним розпорядникам коштів – районним адміністраціям. Районна адміністрація готує зведений перелік усіх учасників Програми та готує проєкт розпорядження Львівського міського голови про розподіл часткової компенсації на придбання електрогенераторі.

Читайте також: Яким буде опалення у Львові, якщо росія обстріляє критичну інфраструктуру



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW