Правоохоронці затримали двох жителів Києва, які організували незаконний перетин кордону за $5 тис.



Правоохоронці затримали двох киян, які організували незаконне переправлення українців, котрі підлягають мобілізації, через державний кордон України. Про це 7 листопада в Telegram повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.
Згідно з матеріалами кримінального провадження, голова благодійного фонду і його спільник пропонували військовозобов'язаним виїхати за кордон під виглядом волонтерів, занісши їх до системи "Шлях". Свої послуги вони оцінювали в $5 тис. з особи.

"Встановлено, що чоловіки збиралися переправити через державний кордон України двох громадян призовного віку. Зустрівшись з чоловіками на території міста Києва, зловмисники отримали частину коштів у розмірі $5 тис. у якості авансового платежу. Ще $5 тис. вони отримали від довіреної особи після проходження чоловіками до зони митного контролю", – ідеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що учасників схеми затримали одразу після отримання грошей. Двох чоловіків повідомили про підозру. Їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із заставою.

Джерело



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW