Начальник Криворізької РВА повідомив про відновлення в громадах після понад піврічних обстрілів



Сьогодні 258 доба самовідданого і безкомпромісного протистояння українського народу навалі рашистської орди на мирні землі України. Дев'ятий місяць, відколи українці всі як один стоять на захисті своєї країни, свого дому, своєї родини.

"Завдяки постійній і успішній роботі наших захисників і захисниць на тимчасово окупованих територіях, зокрема і на Херсонському напрямку, громади Криворізького району вже третій тиждень поспіль живуть у тиші, яку порушують тільки сигнали повітряної тривоги під час загроз ракетних ударів або атаки дронів-камікадзе", - повідомив під час брифінгу начальник Криворізької районної військової адміністрації Євген Ситниченко. 

- Та від цієї "зарази" порятунком є вправна і висококласна робота наших військ протиповітряної оборони. А в цьому наші військові справжні професіонали. Так само, як в очищенні територій від вибухонебезпечних предметів справжніми спеціалістами є співробітники ДСНС.

Так, за минулий тиждень саперами було знешкоджено 240 снарядів для різного типу зброї, які не здетонували. Найбільше ВНП було знешкоджено у Зеленодольській громаді, зокрема у селі Велика Костромка. Також нерозірвані боєприпаси знаходили у Широківській та Апостолівській громадах.

- Очевидно, що такі неприємні "сюрпризи" місцеві мешканці будуть знаходити ще довго, а тому наголошую, що при виявленні незнайомих предметів одразу повідомляйте співробітникам ДСНС, поліції або керівництву громади. 

В Криворізькому районі продовжується робота з внутрішньо переміщеними особами. За оперативною інформацією, нині у Криворізькому районі проживає 8547 внутрішньо переміщених осіб, зокрема 2237 дітей. Порівняно з минулим тижнем, кількість дорослих ВПО зменшилася на 33 особи, а дітей збільшилася на 26 осіб.

- Люди намагаються потроху, за будь-якої безпечної можливості, повертатися додому. Усі категорії місцевих мешканців, так само як внутрішньо переміщені особи, забезпечені всім необхідним - гуманітарною допомогою харчовими продуктами, засобами гігієни та догляду за дітьми, у повному обсязі надається медична та психологічна допомога, - зазначив начальник Криворізької РВА.

Потроху громади Криворізького району починають відроджувати своє життя після понад піврічних обстрілів. У Зеленодольській громаді поставили нові вікна в дитячому спортивному комплексі, школах, робітники комунального підприємства наводять лад у парковій зоні, яка довгий час була закритою для відвідувачів. У Широківській громаді відновили переправу через річку, яка була пошкоджена внаслідок обстрілу дамби у місті Кривий Ріг. Загалом із початку повномасштабного вторгнення у районі повністю зруйновано 30 приватних будинків і пошкоджено 543 будинки, серед них 484 - приватні і 59 - багатоповерхівок. Повністю зруйновано 5 агропідприємств і фермерських господарств, часткових пошкоджень зазнали 19 таких господарств. Від 24 лютого і до сьогодні у громадах 22 особи загинули і 80 чоловік зазнали поранень різного ступеня тяжкості. 5 осіб підірвалися на мінах. Найбільша цінність в Україні - це життя її людей, а тому такі втрати ми ніколи не пробачимо.

Війна продовжується, але і життя триває. І воно обов'язково переможе у цій боротьбі добра і зла, відвертої брехні і правди. Наша задача бути єдиними, міцними і сильними. Допомагати одне одному, і особливо тим, хто зараз дуже потребує такої нашої допомоги. З вірою в наші Збройні Сили України та нашого Президента найближаємо Перемогу. А вона неодмінно буде за нами! Слава Україні 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW