Бої на півдні: ЗСУ знищили пункт управління безпілотниками та три склади з боєприпасами



На півдні минулої доби ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали 147 вогневих завдань, авіація здійснила два результативні вильоти — уражено зосередження сил та засобів ворога в кількох населених пунктах.

Таку інформацію оприлюднило Оперативне командування «Південь».

«Обстановка в операційних районах нашої зони відповідальності стабільно напружена, але контрольована. На Південнобузькому напрямку противник веде оборону та намагається утримати зайняті рубежі. Продовжує наносити вогневе ураження по позиціях наших військ, громадах, що прилягають до лінії фронту та тилових районах, руйнуючи інфраструктуру, вбиваючи мирне населення», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що росіяни активно використовують безпілотники-шпигуни вздовж лінії зіткнення та в місцях системного вогневого ураження: Миколаїв та околиці, Нікопольщина, Чорноморське узбережжя.

Ракетно-артилерійськими підрозділами ЗСУ виконано 147 вогневих завдань, а авіація здійснила два результативні вильоти. Уражено райони зосередження сил та засобів противника в кількох населених пунктах.

Орієнтовні втрати противника протягом бойового дня: 14 загиблих, три одиниці автобронетехніки, пункт управління БПЛА, а також три склади з боєприпасами в Бериславському і Херсонському районах. Решта результатів ураження дорозвідується.

За уточненою інформацією, підтверджено ураження ворога за попередні дні в Каховці, де внаслідок удару по будівлі базування підрозділу з 200 загарбників завдано суттєвих втрат. Наслідки ворог ретельно приховує, в місті посилено адміністративно-поліцейський режим та тиск на населення.

«У Бериславі від місцевих вимагають примусової евакуації до 10 листопада. Окупанти знов шантажують техногенною катастрофою щодо можливого руйнування Силами оборони України дамби Каховської ГЕС», — інформують українські військові.

В ОК «Південь» додали, що корабельний склад країни-агресорки в Чорному морі змін не зазнав – три кораблі, серед яких жодного ракетоносія. Море продовжує штормити, що може сприяти винесенню на мілководдя та підриву мін.

Як повідомлялося, з 24 лютого до 6 листопада втрати російської армії в Україні становлять 75 930 осіб.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW