У луганській Макіївці росіяни втратили 500 своїх солдатів



російські окупанти у луганській Макіївці  втратили 500 своїх солдатів - батальйон мобілізованих з Воронезької області.

Про це повідомив очільник Луганської ВЦА Сергій Гайдай та цю історію розповів один з окупантів, що вижив, для російських ТГ-каналів.

"Тіла загиблих рашистів не забирають через те, що треба тоді родичам виплачувати компенсації. А так, немає тіла - немає лади", - написав Гайдай.

Про втрати серед мобілізованих внаслідок обстрілу на лінії зіткнення під Макіївкою у Сватівському районі Луганської області ТГ «Верстці» розповів один із військовослужбовців, що вижили, Олексій Агафонов. За його оцінкою, кількість загиблих може перевищувати 500 людей.

Командир батальйону мобілізованих, які проходили підготовку у військовій частині 2079 року, обіцяв, що військових привезуть до району Сватового, де за 15 кілометрів від лінії фронту вони вступлять до лав «територіальної оборони», розповів Агафонов. Однак у ніч з 1 на 2 листопада весь батальйон привезли на лінію зіткнення та наказали окопуватись та утримувати лінію оборони.

«Нас викинули у посадки, сказали окопуватись, у нас на батальйон було три лопати, забезпечення взагалі ніякого не було. Ми як змогли окопалися, а під ранок почався обстріл — артилерія, «гради», міномети, коптери, нас просто розстрілювали. Коли все почалося, офіцери одразу втекли. У перервах між обстрілами ми намагалися окопуватись, але нас одразу обчислювали коптери і просто розстрілювали. З 570 осіб цілих 29, ще 12 поранено, решту — все», — розповів Агафонов.

Про сотні загиблих «Верстці» розповіла дружина іншого мобілізованого — Злата. "Загиблих, звичайно, більше половини", вважає вона з посиланням на чоловіка.

Агафонов також додав, що до цього на цих позиціях розбили як мінімум ще один батальйон з мобілізованих. Агафонов розповів, що бачив десятки трупів, у деяких «навіть стирчать із кишень військовики».

«По телевізору показують, що все красиво, а насправді тут у Луганській області на передок кидають саме мобілізованих, і коли ми звідти відходили, не бачачи офіцерів, ми йшли вже назад, то бачили, що на третій лінії сидять лише контрактники та добровольці , а на передку мобілізовані», - розповів Агафонов.

За його словами, місцеві та контрактники не хочуть воювати, а до району Сватового звозять мобілізованих з усієї країни, щоб закривати проломи в обороні. У Сватове, куди після обстрілу відступили Агафонова, що вижили з батальйону, «ходять групи від 2 до 5 осіб» з інших розбитих батальйонів.

«Тут повна плутанина і роздрай. Усіх, хто вижив і знову прибув, групують у нові батальйони і закидають на передок, щоб закрити лінію оборони». За його словами, українці зачистили усю територію, де воювали мобілізовані.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW