257 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні, - онлайн



Сьогодні 7 листопада, понеділок. Триває 257 доба героїчного спротиву українського народу російському воєнному вторгненню.

Цього тижня ЄС запропонує пакет фінансової підтримки для України у 2023 році. Про це президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн повідомила під час телефонних перемовин з Володимиром Зеленський.

Володимир Зеленський заявив, що РФ концентрує сили й засоби для можливого повторення масованих ударів по українській інфраструктурі, зокрема енергетичній.

Видання The New York Times опублікувало матеріал під назвою "Київ планує загальну евакуацію населення у разі блекауту". Журналісти посилалися на коментар голови департаменту муніципальної безпеки КМДА Романа Ткачука. У коментарі Суспільному Ткачук пояснив, що влада розглядає всі можливі варіанти дій в разі тотального блекауту, у тому числі й евакуацію населення, однак зараз ніхто не просить киян виїжджати з міста.

В Україні окупованими залишаються 8 заповідників та 10 національних природних парків. За даними WWF, 20% природоохоронних територій потерпають від війни. 3 млн га лісів уражені війною.

Засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин фінансуватиме створення в областях Росії центрів військового вишколу громадян, так званих "ополченців".

7 листопада у Києві та ще сімох областях, окрім планових вимкнень, застосовуватимуть аварійні відключення електроенергії, повідомили в Укренерго. У Києві, а також Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській областях треба скоротити споживання на 30%.

Ворог веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Ямпіль, Андріївка, Красногорівка, Мар’їнка, Павлівка, Водяне, Новомихайлівка Донецької області та Білогорівка на Луганщині.

Віримо в Збройні Сили України. Стежимо за подіями в країні онлайн.

8.17 За 6 листопада росіяни вбили 1 цивільного на Донеччині — у Бахмуті.

257 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні, - онлайн, фото-1

Ще 5 людей в області отримали поранення.

7.44 Оперативна ситуація від Генштабу ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без суттєвих змін.

на Сіверському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Гай Чернігівської області та Стукалівка, Попівка і Ворожба Сумської області. Окрім того, окупанти задіяли ударні БпЛА;

на Слобожанському напрямку – з танків та всього спектру артилерії в районах населених пунктів Новоселівське, М’ясожарівка, Вовчанськ, Стельмахівка, Берестове, Огірцеве та Стрілеча;

на Куп’янському та Лиманському напрямках – з артилерії різних типів, в районах населених пунктів Серебрянка, Невське, Макіївка, Білогорівка, Площанка, Спірне та Верхньокам’янське;

на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Андріївка, Соледар, Яковлівка, Бахмут, Бахмутське, Опитне, Майорськ, Часів Яр, Кліщіївка та Зеленопілля;

на Авдіївському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Авдіївка, Первомайське, Невельське, Мар’їнка, Новомихайлівка, Вугледар та Опитне;

на Новопавлівському та Запорізькому напрямках – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Гуляйполе, Гуляйпільське, Ольгівське, Дорожнянка, Новопіль, Щербаки, Новоданилівка, Времівка та Павлівка;

На Південнобузькому напрямку – з танків та артилерії різних типів, у районах населених пунктів Благодатне, Давидів Брід, Дудчани, Мирне, Нова Кам’янка та Правдине. Крім того, ворог продовжував вести повітряну розвідку, активно застосовуючи БпЛА. Здійснив понад 20 вильотів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW