Риють траншеї та встановлюють бетонні споруди, як на зупинках Дніпра: окупанти готують оборону Херсона



Військові рф намагаються створити ілюзію "відходу" з Херсонщини, аби таким чином, можливо, створити пастку для ЗСУ. Зараз вони готуються до оборони правого берега в Херсоні, зміцнюючи лінії траншей. Також окупанти розгортають збірні бункери, схожі на бетонні захисні споруди які є на зупинках міста Дніпро.

Про це свідчать супутникові знімки, які опублікував в Twitter OSINT-аналітик Бенджамін Піттет повідомив.

"росія готується втратити місто Херсон і весь лівий берег Дніпра. Зараз вони готуються до оборони правого берега річки", – написав аналітик.

Наразі окупанти будують три лінії траншей і дотів на правому березі Дніпра. Для них використовують природні та штучні бар’єри, такі як річка Дніпро та численні канали в Херсонській області. Загарбники будують траншеї навіть на узбережжі Чорного моря.

Оборонні лінії росіян складаються з траншей, підкріплених закопаними позиціями для бойових броньованих машин. Зокрема, це зафіксовано в місті Гола Пристань. Схожі ворожі оборонні споруди можна знайти на всіх трьох лініях і на більшій частині правого берега Дніпра.

"У місцях, де важко рити окопи, росія розгорнула збірні "бункери". Я дуже сумніваюся в ефективності цих цементних ящиків... Цей знімок, наприклад, нібито зроблений у Каховці", – повідомив Піттет.

Водночас він зауважив, що в деяких місцях російські війська створили оборонні позиції, що вражають. Зокрема, таку позицію створили на третій лінії оборони, за 18 км від Дніпра. Позиція складається з трьох різних оборонних ліній плюс канал.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW