У Дніпрі за рейдерське захоплення підприємства затримали 8-х учасників злочинної організації, - прокуратура



За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури двом керівникам та шістьом учасникам злочинної організації повідомлено про підозру за фактом шахрайства, вчиненим в особливо великих розмірах, легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, та підроблення офіційних документів  та їх використання (ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 209, ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 27 ч. 2, ч. 4 ст. 358 КК України).

Про це повідомляє сайт 0564.ua з посиланням на інформацію пресслужби Дніпропетровської обласної прокуратури.

За даними слідства, керівник одного з адвокатських об’єднань та кримінальний авторитет створили злочинну організацію, яка займалась рейдерськими захопленнями підприємств у м. Дніпро. До «схеми» вони залучили адвокатів, арбітражних керуючих та юристів. 

Так, учасники організації на підставі підробних документів ввели до складу засновників одного з промислових підприємств міста близького родича, що дало можливість незаконно заволодіти корпоративними правами ТОВ та у подальшому переоформити право власності об’єкта нерухомості на «свою» людину. 

Внаслідок таких дій потерпілим спричинено збитків на суму майже 16 млн грн.

У ході проведення обшуків за місцями проживання та офісних приміщеннях підозрюваних вилучено кошти, комп’ютерну техніку, зброю, броньовані автомобілі на суму майже 15 млн грн.

Всіх учасників затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Слідчі дії тривають, вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та арешту майна. Встановлюється причетність інших осіб.

Заходи з викриття проводились прокурорами та оперативниками Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW