З травня не знають про долю свого сина: історія військовополоненого Віталія Кисельова з Сумщини



З травня родина військовополоненого з Конотопа Віталія Кисельова не знає про долю свого сина. Чоловіка у перший день повномасштабної війни російські військові схопили на митному посту "Бачівськ". Того ж дня він подзвонив батьку з чужого телефону і сказав, що —в полоні, пише Суспільне.

Віталій Кисельов служив у 58-й бригаді. На початку лютого його направили у відрядження на митний пост "Бачівськ", каже мати сержанта Наталія. У другій половині дня, 24 лютого, він зателефонував батьку з чужого номера і сказав, що перебуває у полоні в Росії.

"Почали дзвонити в СБУ, давати дані, що пропала дитина, в інформаційне бюро заявку давали, кругом, куди можна: в Червоний Хрест України, Червоний Хрест міжнародний, в організацію ООН електронною поштою давали всі дані, в Женеву передавали всі дані його", — каже мати військовополоненого Наталія Кисельова.

З травня не знають про долю свого сина: історія військовополоненого Віталія Кисельова з Сумщини, фото-1

Наталія Кисельова. Суспільне Суми

Однак, усі звернення, поки результатів не дали, каже пані Наталія.

"Десь наприкінці березня, приблизно, подзвонив батьку хлопець, якого обміняли, видно, він був з ним у СІЗО разом. Сказав, що з ним усе добре, він десь через тиждень-два буде вдома. Він був у Курському СІЗО №1, це (сказали — ред.) ті хлопці, які з ним були, яких обміняли. Наразі невідомо, в якому СІЗО він перебуває", — розповідає вона.

З травня не знають про долю свого сина: історія військовополоненого Віталія Кисельова з Сумщини, фото-2

Наталія Кисельова. Суспільне Суми

Від Віталія 2 вересня отримали лист, каже мати.

"Він був написаний 25 травня, а отримали ми його лише за 3 місяці. "Провєрєна цензура". Підпис, що там усе перевірено, що він написав, буквально, пару рядків, що живий-здоровий, що годують, таке ось. Почерк його, надію вселило, що він хоч живий", — розповідає жінка.

Віталій Кисельов. Фото: з архіву Наталії Кисельової

Відео допиту Віталія Кисельова російськими військовими його мати знайшла в Інтернеті: "За яких обставин вас затримали? – Доїжджали до перехрестя, до пропускного пункту "Бачівськ", нас там обстріляли. Повибігали з машин, там, відповідно, нас затримали. — Зброя була з собою? – Була з собою. – Використовували? – Ні. – Яка зброя була з собою? – АК-47".

Більше про сина рідні нічого не чули, каже Наталія Кисельова.

"Як тут не переживати: лягаєш – думаєш, встаєш – думаєш, прокидаєшся вночі – теж думаєш. Один-єдиний син. Дуже тяжко", — говорить вона.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW