На Запорізьку АЕС з метою тиску на працівників станції прибули Аксьонов і Кірієнко



Неуспішна кампанія з підписання працівниками ЗАЕС контрактів з Росатомом змусила окупантів задіяти «важку артилерію». Сьогодні, 28 жовтня 2022 року, на ЗАЕС приїхали з візитом головний кримський зрадник – Сергій Аксьонов і перший заступник керівника путінської адміністрації – Сергій Кірієнко.

Про це повідомляє Енергоатом, передає 061.

Вони мають продемонструвати бодай якісь успіхи та переконати персонал станції, яка має таке «велике значення для Росії», підписати контракти з фейковою організацією АО «Экплуатирующая организация «Запорожская АЭС», якою керує Росатом.

В Енергоатомі впевнені, що кого б загарбники не відряджали на тимчасово окуповану ЗАЕС, це не спрацює.

Раніше ми писали про те, що окупанти вдаються до тиску й маніпуляцій, заявляючи, що тисяча працівників станції вже підписали контракти. Проте ця брехня не спрацьовує. Насправді з 6700 працівників, які залишилися працювати на окупованій росіянами ЗАЕС, лише близько сотні підписали контракти з "Росатомом". Причому переважна більшість із тих, хто це зробив, "погодилися" під тиском загарбників. Ще 4300 проукраїнських працівників ЗАЕС виїхали на підконтрольну Україні територію.

Нагадаємо, що Запорізька АЕС є найбільшою атомною станцією в Європі з шістьма енергоблоками ВВЕР-1000. 4 березня російські окупанти захопили ЗАЕС та місто-супутник Енергодар. Відтоді Росія відмовляється створювати демілітаризовану зону довкола ЗАЕС. Окупанти періодично обстрілюють атомну станцію та територію біля неї.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW