28 жовтня - День визволення України від фашистських загарбників, а ще й продовження боротьби з рашизмом, - ФОТО, ВІДЕО



З 2009 року, 28 жовтня Україна відзначає День звільнення від  військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни. Наразі наша країна бореться за свою свободу вже з росією, яка чомусь вирішила, що наша країна не має права на існування, проте українські захисники звільнують метр за метром нашу землю від російського окупанта та продовжать це робити покине вийдуть на кордони 1991 року!

Редакці 0512 пропонує хронологію події звільнення нашої країни у Другій світовій. 

Визволення України почалось  під час Сталінградської битви (листопад 1942 - лютий 1943). Ця битва стала переломом у Другій світовій. Вже у 1942 році почали звільнятись перші населені пункти на Донбасі, а 23 серпня 1943 було звільнено Харків. Станом на осінь, 43-го радянські війська вийшли до Дніпра, де згодом відбулась битва за Дніпро, а також звільнення Києва. Тоді диктатор Сталін наказав  будь-якою ціною звільнити Київ до "Великого Жовтня". А вже у ХХІ толітті диктатор путін ціною своїх російських солдат намагається втілити мрію підкорення України, але ця мрія розбивається об успіхи українських захисників.

"Особливо моторошним виявився штурм Києва в жовтні 1943 року, коли сталін наказав взяти місто до чергової річниці жовтневого заколоту. Тоді десятки тисяч, а деякі історики схиляються до думки, що рахунок йшов на 150-200 тисяч, чорнопіджачників кинули на Букринський плацдарм для відвертання основних німецьких сил, а регулярні підрозділи переправлялися тим часом, використовуючи Лютізький плацдарм. На шестикілометровому клаптику землі загинуло понад 250 тисяч солдатів, із яких значну частину становили щойно мобілізовані селяни в домотканих свитках. Під час так званої другої хвилі мобілізації, яка прокотилася Україною у 1943-1944 роках, на фронт відправили понад 3 мільйони чоловіків, які, поповнивши знекровлені фронти, продовжували визволяти нашу землю. Збереглося безліч свідчень старих солдатів про нелюдську жорстокість, проявлену радянськими генералами і маршалами до них, рядових бійців".

 У 1944 році радянське командування силами чотирьох Українських фронтів здійснило серію наступальних операцій, остаточно визволивши територію України:

  • - Житомирсько-Бердичівська операція (грудень 1943 - січень 1944 рр.);
  • - Корсунь-Шевченківська операція (січень-лютий 1944 рр.);
  • - Рівненсько-Луцька операція (січень-лютий 1944 рр.);
  • - Криворізька операція (січень-лютий 1944 рр.);
  • - Наступ на півдні. Визволення Одеси, Миколаєва (березень-квітень 1944 рр.);
  • - Визволення Криму (квітень-травень 1944 рр.);
  • - Львівсько-Сандомирська операція (липень-серпень 1944 рр.). 27 липня 1944 р. звільнено Львів;
  • - Східно-Карпатська операція (вересень-жовтень 1944 рр.);
28 жовтня - День визволення України від фашистських загарбників, а ще й продовження боротьби з рашизмом, - ФОТО, ВІДЕО, фото-1

28 жовтня 1944 року  територія України була остаточно визволена від саме німецькихзагарбників. За оцінками Інституту історії НАНУ, прямі людські втрати України становили 8–10 мільйонів осіб. Бої на території України тривали з 1939 року, розтягнулися на понад тисячу кілометрів із заходу на схід. 

Вигнання нацистів з українських територій стало можливим завдяки масовій участі українців на всіх фронтах і театрах воєнних дій: не тільки на Східному фронті, а й у лавах руху опору інших країн, арміях союзників, що воювали в Італії і Франції, на Далекому Сході та Тихоокеанському театрі воєнних дій, - пише Генштаб.

 Пройшло 78 років. Незалежній Україні тридцять один рік, проте і зараз країні не дають спокійно існувати, розвиватить, ставати кращою. І зараз наші найкращі люди гинуть за свободу. Все через те, що росія напала на нас. Так само підло як і Германія - розгорнула повномаштабне вторгнення зранку, коли мирні спали та не були готові прокинутись від вибухів.Українські захисники і надалі боронитимуть нашу країну, яка буде вільна від окупантів, а росія просто перестане існувати!

За матеріалами Українського інституту національної пам'яті України. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW