На Житомирщині Ярославу Мазур та Ірину Бондар відзначили за призові місця на міжнародних змаганнях



Сьогодні відзначили за призові місця на міжнародних змаганнях чудових представниць спортивної спільноти Житомирщини – ветеранку Ярославу Мазур, призерку турніру «Ігри воїнів» та Ірину Бондар, віцечемпіонку світу з вільної боротьби серед жінок U23.

Попри воєнний час, спортивне життя в області не зупинилось ні на мить. Спортсмени та їхні наставники продовжують роботу навіть далеко від дому і прославляють українську Державу та Житомирщину на міжнародних змаганнях.

Свій шлях пані Ярослава розпочала з Майдану. Після початку війни у 2014 році, доєдналась до військової справи, ставши волонтером в Бердичівській громаді, збираючи гуманітарну допомогу для воїнів на Сході. Потім записалася на снайперські курси, пройшла вишкіл і разом з чоловіком поїхала на фронт. У складі батальйону «Айдар» Ярослава воювала два роки, поки не отримала поранення. Після повернення з війни розпочала тривалу реабілітацію, яка кардинально змінила її життя. Ярослава знайшла себе у спорті, почала займатися паверліфтингом та плаванням. Тепер Ярослава – лідерка спорту ветеранів війни та жіночого ветеранського руху.

Врешті, вона спільно з тренеркою розпочала підготовку до найбільших спортивних ветеранських змагань в США «Warrior Games». За підтримки Президента Володимира Зеленського та Уряду, національна збірна змогла виїхати до Великої Британії, де пройшла підготовку на одній із військових баз Королівських військ. На цих змаганнях, спортсменка була єдиною представницею від Житомирщини й виборола бронзову нагороду з паверліфтингу.

«Також ближче познайомився з Іриною – майстром спорту України з вільної боротьби, яка з 2020 року входить до основного складу Житомирської обласної школи вищої спортивної майстерності. Вільною боротьбою Ірина займається шість років. Зі слів спортсменки, спочатку вона тренувалася у спортивному закладі Новоград-Волинського разом із хлопцями, бо дівчат взагалі не було. ЇЇ тренер Михайло Христосов переконаний, що міжнародні змагання допоможуть Ірині якомога краще підготуватись до майбутніх Олімпійських ігор у 2024 році.

Пишаємося вами! Бажаємо нових спортивних вершин та прославляти нашу країну своїми перемогами!», - зазначив голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Джерело: Віталій Бунечко



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW