ОК "Південь": нашою авіацією відпрацьовано 6 ударів по силам протиповітряної оборони ворога, по опорному пункту та по трьох районах скупчення живої сили, озброєння та техніки на Бериславщині та в Миколаївському районі



Про поточну оперативну обстановку на півдні Україні за підсумками 26 жовтня повідомили в ОК "Південь": 

Обстановка на південнобузькому напрямку у всій операційній зоні досить напружена, але контрольована.

Противник продовжує активну оборону, вишукує способи поновити логістику та облаштувати оборонні рубежі на лівому березі річки Дніпро.

Продовжується контрбатарейне протистояння сил вздовж лінії зіткнення. Ворог наносить вогневе ураження по наших позиціях із застосуванням реактивних систем залпового вогню, важкої артилерії, мінометів, танків та авіації.

Ударним гелікоптером Ка-52 ворог атакував наші позиції, за що влучним пострілом воїнів-зенітників «Алігатор» був збитий.

З метою уточнення положення наших військ та корегування вогню артилерії ворог значно посилив повітряну розвідку вздовж лінії зіткнення.

Продовжує ворог атаки дронами-камікадзе. Пізно ввечері по півдню материкової України з тимчасово окупованого Криму випущено близько двох десятків дронів типу «Shahed-136». Силами протиповітряної оборони 3 збито над Миколаївщиною, 15 - над Одещиною, ще 1 - над Вінницькою областю.

Нашою штурмовою та армійською авіацією відпрацьовано 6 ударів по силам протиповітряної оборони ворога, по опорному пункту та по трьох районах скупчення живої сили, озброєння та техніки на Бериславщині та в Миколаївському районі.

Ракетно-артилерійськими підрозділами відпрацьовано 190 вогневих завдань.

Підтверджені втрати ворога складають 53 рашисти, 2 міномети, самохідна крупнокаліберна гаубиця «Акація», 2 бронемашини та 2 бліндажі з особовим складом. Остаточні результати дорозвідуються.

В штормовому Чорному морі продовжує перебувати корабельне угруповання ворожого флоту з 9 кораблів, серед яких 1 вдк та 3 ракетоносії, з яких 2 підводних. Напоготові до використання 16 «Калібрів».

Враховуючи всі загрози і ризики, що несе із собою бойова обстановка в регіоні, не наражайте себе на небезпеку, будьте свідомими і мудрими, не ігноруйте сигнали повітряної тривоги, дотримуйтесь алгоритму і правил дій, не довіряйте фейкам і сумнівним джерелам інформації. Довіряйте силам оборони та не сповіщайте ворога про їх дії заради вашої безпеки та захисту.

В єднанні наша сила!Разом до Перемоги!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW