Два місяці в СІЗО: у Миколаєві суд обрав запобіжний захід Сагайдаку, якого підозрюють в держзраді



У Миколаєві, в Центральному суді обрали запобіжний захід директору КП "Миколаївська ритуальна служба", якого підозрюють в скоєнні державної зради.

Нагадаємо, що 21 жовтня правоохоронці затримали директора  комунального підприємства "Миколаївська ритуальна служба" Олександра Сагайдака.

Як повідомляє обласна прокуратура, з даними слідства, одним з завдань зловмисника було організувати потужну агентурну групу спецслужб рф. Для цього він намагався залучити до розвідувально-підривної діяльності двох своїх підлеглих, одного з інших керівників комунального підприємства та двох мешканців обласного центру, серед-яких - старший оперуповноважений районного управління поліції.

Як повідомляє прес-служба Центрального районного суду, Сагайдак через повідомлення, зв’язався з представником спецслужб рф, аби надавати їм різну інформацію.

В подальшому, щоб унеможливити його ідентифікацію, він обрав собі псевдонім та узгодив з представником спецслужб рф заходи конспірації.

Згодом підозрюваний надавав інформацію щодо загиблих та похованих на кладовищах Миколаєва військовослужбовців ЗС України із зазначенням персональних даних.

Окрім цього він надсилав персональні відомості щодо співробітників Служби безпеки України, прокуратури, поліції.

Також Сагайдак надав інформацію щодо розміщення захисних споруд, блокпостів, порядку їх проходження, шляхів можливого об’їзду, із зазначенням географічних координат.

Окрім цього, відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний здійснював відеофіксацію певних захисних споруд Миколаєва з подальшою передачею файлів представнику рф.

У судовому засіданні посадовець відмовився від надання пояснень.

За результатами розгляду слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW