Дрова на Хмельниччині подорожчали в півтора раза за місяць



Енергосистема України захиталася. Ракети та дрони окупантів суттєво пошкодили енергетичну інфраструктуру України. Відповідно цьогоріч українцям обіцяють найтяжчу зиму.

Тому люди шукають і скуповують усі можливі джерела опалення, у тому числі дрова. За місяць вони подорожчали в півтора раза.

Це може здатися дивним, але до вересня вартість деревини, не зважаючи на війну, здебільшого зменшувалася. Скажімо, якщо в січні вартість дров становила 5548 гривень за тонну, то в середині весни ціна зменшилася на двісті гривень до 5348. В середині літа вартість дров упала до 4383 гривень за тонну, в серпні піднялася до 4646,9 гривні.

Стрімкий стрибок цін відбувся лише восени із наближенням холодів. Мабуть, брак коштів, а не байдужість стримували частину подолян від необхідності робити дров’яний запас під час «сезону низьких цін». У вересні доводилося платити за «сільський енергоносій» в середньому вже по 6895,4 гривні за тонну.

Причому, не виключено, що й корінні містяни думають про дрова та закуповують їх. Непередбачуваність ситуації з енергопостачанням, а відповідно й з комунальним опаленням примушують міркувати окремих мешканців міст про переїзд (за катастрофічного розвитку подій) на дачі або в села. А значить – потрібні дрова.

Якщо говорити про інші енергоносії, то за вересень жодних цінових змін порівняно з серпнем не відбулося. А за рік, до прикладу, навіть є певне зменшення. Торік у вересні кубометр газу на Поділлі коштував 9,98 гривні (разом постачання та розподіл), а цьогоріч – 9,81 гривні (7,96 – постачання, 1,85 – розподіл).

Фактично електроенергія для населення також за рік навіть дещо подешевшала (головне, щоб взимку вона була). Якщо торік діяв єдиний тариф – 168 гривень за 100 кіловат-годин, то нині ціна електрики становить 144 та 168 гривень в залежності від обсягу споживання громадянами.

Середня вартість електроенергії становила в вересні 155,54 гривні за 100 кіловат-годин,  повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Дрова на Хмельниччині подорожчали в півтора раза за місяць, фото-1, Фото: Головного управління статистики у Хмельницькій області

Фото: Головного управління статистики у Хмельницькій області

Читайте також:"На Дунаєвеччині поховали Володимира Фуріна, який загинув на Харківщині".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW