Терористичний удар по Миколаєву та обстріли деокупованих населених пунктів Херсонщини: головне за ніч по регіонах



Триває двісті сорок друга доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню.  Минулої доби російські окупанти знову вдалися до масованого обстрілу критичної інфраструктури та житла цивільного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. Більш як половина крилатих ракет та ударних БпЛА були збито Силами оборони України.

Редакція розкаже як минула ніч і ранок в найгарячіших точках України. 

Загалом, за минулу добу, загарбники завдали 32 ракетних та 25 авіаційних ударів, здійснили понад 80 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. 

Ворожих ударів зазнали об’єкти енергетичної та критичної інфраструктури Волинської, Рівненської, Харківської, Хмельницької, Кіровоградської, Черкаської, Запорізької, Одеської та Миколаївської областей. 

У ніч на 23 жовтня російські окупанти уже "традиційно" атакували південь країни ударними дронами-камікадзе.

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряного командування "Південь" Повітряних Сил на Миколаївщині знищено одинадцять ворожих дронів, ще три "Shahed-136" збито іншими підрозділами Сил оборони.

Іще два баражуючі боєприпаси, яким вдалося прорватися з південного напрямку, знищені зенітниками Повітряного командування "Схід" та Повітряного командування "Центр".

Сумщину ворог обстріляв з мінометів 

Ворог обстріляв з мінометів, артилерії та РСЗВ Есманську, Юнаківську, Шалигінську, Білопільську, Путивльську, Середино-Будську громади. 

Війська рф атакували Запоріжжя дронами-камікадзе та ракетами С-300

Окупанти атакували обласний центр дронами, а навколишні населені пункти – ракетами С-300. Один з дронів уразив громадську будівлю, ракети – приватні будинки та школу. Без постраждалих.

Обстріли та збитий дрон-камікадзе: як минули ніч та ранок на Дніпропетровщині 

Ворог знову атакував Нікопольський район. Вночі – бив з РСЗВ та важкої артилерії по Марганецькій громаді. На ранок – обстріляв Нікополь. Є постраждалі. Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Дніпропетровській області.  

Найбільше від обстрілів російської окупаційної армії постраждав Нікополь. Попередньо, поранені 5 людей. Це чотири чоловіки – 22, 40, 49 та 63 років. Та 46-річна жінка. Один з поранених – «тяжкий».  

У місті понівечені будинки, дитячий садок і три приватних підприємства, автомобілі. Наслідки обстрілу продовжують уточнювати.  

У Марганецькій громаді минулося без постраждалих. На місці «прильотів» ще працюють рятувальники та встановлюють масштаби руйнацій.  

Натомість вночі військові з повітряного командування «Схід» збили над Нікопольським районом ворожий дрон-камікадзе «Shahed-136».

На Харківщині продовжувалися ворожі обстріли

Загарбники обстрілювали Вовчанськ, а також населені пункти Чугуївського та Куп'янського районів області. Пошкоджені об'єкти промислової інфраструктури. Одна людина отримала поранення.

Протягом минулої доби ворог обстрілював м. Вовчанськ а також населені пункти Чугуївського та Куп'янського районів області.

У Вовчанську внаслідок обстрілів виникла пожежа в двох приватних будинках та на промисловому об’єкті. Постраждалих та загиблих немає.

За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби з пораненнями госпіталізовано 66-річного чоловіка в Куп'янському районі.

Триває розмінування деокупованих територій області. За добу піротехнічні загони ДСНС знешкодили 803 вибухонебезпечні предмети.

Миколаївщину ворог атакував дронами-камікадзе 

Вночі ворог атакував Миколаївщину безпілотниками-камікадзе, 14 з них було збито. Три дрони пошкодили інфраструктуру Шевченківської громади.

Крім цього, Миколаїв зазнав ворожого обстрілу ракетами типу С-300, детальніше – тут. Також через обстріл зруйновано складську будівлю, внаслідок чого одну людину госпіталізовали. Ще двоє поранених – у Галицинівській громаді.  

На Херсонщині тривають активні бойові дії

Тривають активні бойові дії. Окупанти продовжують примусову евакуацію населення, з Бериславського району та Херсона активно вивозять «держустанови» та майно.

Ворог атакував нещодавно деокуповані населені пункти Херсонщини. Бериславський район знов опинився під обстрілами ворожих військ. Є поранені та загиблі, зруйновано цивільну інфраструктуру.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW