Збільшується ризик повторного наступу російських військ з білорусі, — Генштаб ЗСУ



Триває двісті тридцять дев’ята доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню. Війська рф не можуть досягти переваги на полі бою і втративши свою кадрову армію оголосили мобілізацію. Після цього росіяни можуть спробувати ще раз наступити з півночі. 

Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов, передає редакція. 

Таким чином загроза відновлення збройними силами росії наступу на північному фронті зростає. Але цього разу напрямок наступу може бути змінений на захід білорусько-українського кордону – для перерізання основних логістичних артерій постачання озброєння та військової техніки Україні від країн-партнерів.

За даними розвідок на території білорусі триває розгортання авіаційних й інших підрозділів збройних сил рф. Також там проводяться заходи з підготовки до прихованої мобілізації. білорусь продовжує надавати свою територію для запуску балістичних ракет і дронів.

Сили оборони працюють над забезпеченням надійного прикриття держкордону України та Києва з північного напрямку. Якщо противник відкриє другий фронт, ми будемо готові до адекватної відповіді.

Ситуація на фронті за рахунок мобілізації, зокрема, осіб, які відбували покарання, загострилася. Але ворог успіху не має. Мобілізація у рф призводить лише до збільшення втрат противника.

Наразі завдання росіян №1 – утримати фронт і зупинити український наступ на Херсонському напрямку. Насамперед вони планують вирішити це завдання за допомогою першої хвилі мобілізації та шляхом збільшення угруповань збройних сил на правобережжі Дніпра.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW