У Генштабі ЗСУ попередили про зростання загрози наступу з Білорусі в напрямку західної України



Напрямок наступу може бути змінений на захід білорусько-українського кордону, щоб перерізати постачання озброєння.

Генштаб ЗСУ повідомив про зростання загрози наступу росіян на Україну з боку Білорусі, проте йдеться про атаку не на Київ.

Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов повідомив на брифінгу 20 жовтня.

"Загроза відновлення збройних сил Росії наступу на північному напрямку зростає. Цього разу напрямок наступу може бути змінений на захід білорусько-українського кордону для перерізання основних логістичних артерій постачання озброєння та військової техніки Україні від країн-партнерів", – розповів Громов.

Він також повідомив, що наразі у Білорусі триває розгортання авіаційних підрозділів, підрозділів інших родів військ, збройних сил РФ на відповідних аеродромах та об’єктах військової інфраструктури. Зокрема, йдеться і про ті, що були передані Білоруссю під повний контроль Росії.

"В рамках зазначеного на території Білорусі проводяться заходи з підготовки до прихованої мобілізації", – зауважив представник Генштабу ЗСУ.

"Білорусь продовжує надавати свою територію для запуску балістичних ракет та дронів, розмістила на своїх аеродромах літаки МіГ-31, які можуть бути озброєні крилатими ракетами типу "Калібр", – додав Громов.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW