Домашнє насильство: двоє жителів Одещини понесуть кримінальну та адміністративну відповідальність



За домашнє насильство двоє жителів Одещини понесуть кримінальну та адміністративну відповідальність. Чоловіки чинили психологічне насильство над дружинами, один кривдник вдавався до протиправних дій систематично.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Одещини. 

У Великодолинській громаді 32-річний громадянин постійно приходив додому нетверезим, влаштовував сварки з 39-річною жінкою, лаявся та погрожував їй побиттям. Відносно правопорушника поліцейські тричі складали адміністративні матеріали за статтею 173-2 КУпАП, а суд зобов’язував його сплатити штраф. Втім свого ставлення до дружини чоловік не змінив, тому слідчі повідомили йому про підозру за статтею 126-1 Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт вже скерували до суду. Санкція статті передбачає покарання за домашнє насильство громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років.

А от у Березівській громаді в домашнє насильство переросла сімейка сварка між подружньою парою віком 40-ка років. Жінка звернулася до правоохоронців і повідомила, що її чоловік знущається над нею. З’ясувалося: правопорушнику не сподобалася музика, яку слухала дружина, і він почав лаятися, штовхати її й погрожувати побиттям. Оскільки домашнє насильство громадянин вчинив вперше, відносно нього поліцейські склали протокол за частиною 1 статті 173-2 КУпАП. Її санкція тягне за собою покарання у вигляді штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, або адміністративний арешт на строк до десяти діб. Адміністративні матеріали вже направлені до суду. Правоохоронці провели з чоловіком бесіду і попередили про суворіше покарання у випадку, якщо він знову вдасться до протиправних дій, а жінку закликали за потреби відразу звертатися до поліції.

Читайте також: На Одещині покарають 63-річного прихильника "руського міра"



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW