Синоптики прогнозують перший сніг: коли і де чекати



У четвер в Україні можливий перший сніг.

Так, 20 жовтня вночі в Карпатах, а вранці та вдень місцями у північній частині та в центральних областях (Полтавщина, Дніпропетровщина, Черкащина) є ймовірність мокрого снігу.

Про це повідомила синоптикиня Наталія Діденко.

"Через що мокрий сніг? Бо завтра очікується істотне зниження температури повітря. Максимально вдень вона не підніматиметься вище 4-9°, у південній частині буде вище - 8-14°", - прогнозує вона.

Щодо опадів, то вони переважно у вигляді дощу пройдуть у східних, центральних та північних областях. Вночі та вранці на півночі та в центрі можливий мокрий сніг. На заході буде переважно сухо, лише в Карпатах вночі та вранці дощ та мокрий сніг.

У південній частині України дощі можливі лише на Запоріжжі та в Криму, а в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях опади малоймовірні.

До похолодання та опадів ще й приєднається завтра сильний північний вітер, пориви до 15-20 метрів за секунду.

Нагадаємо, раніше в Укргідрометцентрі спростували фейк щодо прогнозів про надзвичайно сувору зиму. Водночас завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух повідомила, що зима цього року в Україні очікується теплою.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW