Не лише державна зрада: меру Святогірська Бандурі повідомили про нову підозру



Прокуратура заочно повідомила про підозру Святогірському міському голові у розтраті чужого майна.

Володимир Бандура, якому вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою за співпрацю з представниками окупаційної адміністрації рф, підозрюється у розтраті 3 млн грн бюджетних коштів.

Заочну підозру повідомлено керівником Донецької обласної прокуратури Павлом Угровецьким. Святогірський міський голова підозрюється у розтраті чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненій повторно у великих та особливо великих розмірах, та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів ( ч. ч. 2, 3, 4, 5 ст. 191, ч. 1, 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у серпні 2020 року між Святогірською міською радою та приватним підприємством укладено договір щодо реконструкції будівель міського дитячого садка на загальну суму понад 31 млн грн.

Проте упродовж 2020-2021 років міський голова систематично підписував акти приймання виконаних робіт у дошкільному закладі, достовірно знаючи, що їх реальний обсяг не відповідає відображеному в офіційних документах, на час їх підписання не виконано у повному обсязі.

У подальшому підозрюваний надав вказівку перерахувати підряднику бюджетні кошти у сумі понад 3 млн грн.

Наразі правопорушник перебуває у розшуку та його позбавлено службових повноважень.

Бандурі може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Зловмиснику вже повідомлено про підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Міський голова, перейшовши на бік ворога, обійняв посаду так званого голови тимчасово окупованого Святогірська та поширив через засоби масової інформації звернення, в якому пропагував ідеї «руського миру». Також підозрюваний висловлював вдячність військовослужбовцям зс рф, які захопили мирне місто.

Не лише державна зрада: меру Святогірська Бандурі повідомили про нову підозру, фото-1

Читайте також:  

  • Бандура все ж перейшов на сторону рф. Його призначили «головою адміністрації» Святогірська - ЗМІ
  • Дніпропетровський суд заочно заарештував мера Святогірська
  • Головний лікар госпіталю для ветеранів війни у Святогірську перейшов на бік росіян

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW