Допомога ЗСУ: у Поліському національному університеті влаштували акцію зі збору яблук, — ФОТО



Для військових, які проходять лікування у Житомирському госпіталі, для родин ВПО, що проживають у Житомирі, а також на переробку відправили цьогорічний урожай яблук із фруктового саду Поліського національного університету.

Зокрема, у День захисників та захисниць студенти і викладачі закладу вищої освіти долучилися до благодійної акції, в рамках якої протягом кількох годин 14 жовтня збирали яблука різних сортів. Подібна ініціатива належить одному з викладачів – Олександру Кочук-Ященку. З такою ідеєю він звернувся до керівництва університету, а ті ті не лише підтримали її, а навіть запропонували, аби й житомиряни протягом усього дня приходили на збір.

Крім колективу Поліського національного університету, до акції також долучилися члени їх родин, сім’я внутрішньо-переміщених осіб з Харкова, представники та підопічні БО «Благодійний фонд «Дім Гідності» з села Іванівка Житомирського району.

Разом вдалося зібрати чимало, тож розділили яблука за кількома напрямками. Зокрема, 40 ящиків передали воїнам у госпіталь, ще частину – родинам ВПО, а 100 мішків – здали на переробку. Кошти, виручені від цього, будуть передані на потреби ЗСУ.

Як наголошують учасники акції, вони змогли не лише з користю провести святковий день, але й допомогти захисникам і що не менш важливо – забезпечити підприємство сировиною для виробництва соку та іншої вітамінної продукції.

Нагадаємо, що у Поліському національному університеті з березня функціонує волонтерський штаб, де адресно розподіляють і передають допомогу відповідно до потреб у громади області, які прийняли ВПО, у деокуповані населені пункти, рятувальникам, пожежникам, ТРО, військовим частинам, медичним закладам, госпіталю. Це продукти харчування, постільна білизна, ліки та медичне устаткування, засоби гігієни, спальники, прилади обігріву, амуніція і засоби захисту, аптечки, одяг, речі для дітей та дитяче харчування, сухпайки, шкарпетки, павербанки, консерви та багато іншого, які надійшли разом із гуманітарними вантажами від партнерів і друзів ЗВО з Німеччини та Польщі.

До слова, у Поліському національному університеті з 20 вересня до 20 жовтня «Врятуй життя – стань донором», у рамках якої представники навчального закладу стають донорами крові, потреби в якій за останній час зросли через поранення і травми військових на війні та обстріли цивільних. Нафакультеті ветеринарної медицини презентували інформаційний стенд про випускників – героїв цієї війни, провели фотовиставку «З Україною в серці», а на технологічномуфакультеті пройшла тематична фотосушка «Це моя Україна».

Пресслужба Поліського національного університету



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW