В Гостомелі з’явився унікальний мурал з зображенням «Мрії»



Такі важливі свята для всіх українців, як Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника і захисниць України, створення УПА та День українського козацтва, а ще — це  День народження Гостомеля — 14 жовтня. До цього свята благодійний фонд “Перемога України” виступив з ініціативою про створення патріотичного та надихаючого муралу в улюбленому місці відпочинку гостомельчан — в парку «Щасливий». Мурал містить у собі елементи українського народного мистецтва (петриківський розпис) та української культурної символіки. В центрі композиції — зображення літака «Мрія» як символа початку відродження та відновлення Гостомеля.  

Цікаві факти:

  • Загальна площа муралу — 1179 квадратних метрів
  • ​На нього пі​шло близько 300 кг фарби
  • У створенні муралу взяли участь гостомельчани — доросли та діти. Вони активно допомагали малювати. А ще маленькі художники залишили жовті та блакитні відбитки своїх рук на малюнку.
В Гостомелі з’явився унікальний мурал з зображенням «Мрії», фото-1В Гостомелі з’явився унікальний мурал з зображенням «Мрії», фото-2В Гостомелі з’явився унікальний мурал з зображенням «Мрії», фото-3

Ідея проекту

Під час повномасштабного вторгнення країни агресора Гостомель один з найперших населених пунктів країни, які були атаковані та зазнали значної руйнації. Протягом двох місяців йшли тяжкі бої за північну частину країни, околиці Києва, включаючи Гостомель, який був епіцентром боїв за столицю.  Зрештою  ворог відступив, а території були звільнені. За два місяці бойових дій, містечко зазнало значних руйнацій, багато людей постраждали від війни, лишилися своїх домівок, змушені були покинути місто. 

Джерело



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW