На Тернопільщині почалися віялові відключення світла



Віялові відключення почалися через перевантаження енергосистеми, яка постраждала від ракетних ударів РФ.

У Києві, Вінниці, Львівській, Чернігівській, Сумській, Тернопільській, Черкаській та інших областях почалися планові відключення електроенергії.

Як повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький, частина Львова залишилася без світла через технічні проблеми на одній з підстанцій, яка постраждала через ракетні удари росіян.

Своєю чергою, мер Львова Андрій Садовий закликав жителів міста зменшити споживання електромережі. Коли відновлять послугу - наразі невідомо.

"Через ракетні удари з ладу виведено 4 важливі електропідстанції на території Львівської області. Тому маємо серйозні проблеми зі стабільним електропостачанням у місті. Енергетики робить все можливе, щоб вийти з кризової ситуації. Це потребує часу. Прошу поставитись із розумінням до цієї ситуації. Ворог намагається нас дестабілізувати, але ми не здамось", - написав міський голова.

Раніше в КМДА та ДТЕК Київські електромережі попереджали про відключення електроенергії. Київ поділили на три черги відключення електрики. Час відсутності світла не перевищуватиме 4 годин. Якщо буде необхідно - відключатимуть ще одну чергу.

Київ та область поділені за таким принципом:

1 черга – від 8:00 до 12:00 та від 20:00 до 24:00 2 черга – від 12:00 до 16:00 3 черга - від 16:00 до 20:00.

Голова Сумської області Дмитро Живицький зазначив, що другу добу електрики працюють над відновленням електро та водопостачання, зв'язку. Близько 60 тисяч абонентів лишаються без подачі електроенергії, найбільше - у Шосткинському районі. Щодо віялових відключень у регіоні, очільник області наголосив, що вони будуть, поки триватиме стабілізація системи.

Тим часом очільник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій повідомив, що частина Хмельницького залишилася без електропостачання через технічні проблеми, які виникли на одній з підстанцій. За його словами, аварійні служби працюють для усунення проблем. Окрім цього, він зазначив, якщо впродовж години не зможуть відновити електропостачання, вимушено буде призупинено і водопостачання.

Напередодні влада попереджала українців, що аварійні відключення можуть застосуватися тоді, коли наявні потужності не можуть повністю покрити споживання в енергосистемі.

В Офісі президента поінформували, що станом на зараз через ракетні обстріли Росії 105 населених пунктів залишаються знеструмленими.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW