Ось що можуть свідчити атаки Росії щодо її запасів зброї



Російська ракета в Харкові, Україна, у понеділок, нагадуючи про невпинне бомбардування. Айвор Прікетт " data-image-caption="

Російська ракета в Харкові, Україна, у понеділок, нагадуючи про невпинне бомбардування. Айвор Прікетт

" data-medium-file="https://daycom.com.ua/wp-content/uploads/2022/10/rosijska-raketa-v-kharkovi-ukraina-u-ponedilok-nahaduiuchy-pro-nevpynne-bombarduvannia.-ajvor-prikett-300x200.webp" data-large-file="https://daycom.com.ua/wp-content/uploads/2022/10/rosijska-raketa-v-kharkovi-ukraina-u-ponedilok-nahaduiuchy-pro-nevpynne-bombarduvannia.-ajvor-prikett-1024x683.webp" loading="lazy" class="wp-image-2622 sp-no-webp" style="padding: 0px; margin: 0px; border: 0px; box-sizing: border-box;">rosijska-raketa-v-kharkovi-ukraina-u-ponedilok-nahaduiuchy-pro-nevpynne-bombarduvannia.-ajvor-prikett-1024x683.webpРосійська ракета в Харкові, Україна, у понеділок, нагадуючи про невпинне бомбардування. Айвор Прікетт " data-image-caption="

Російська ракета в Харкові, Україна, у понеділок, нагадуючи про невпинне бомбардування. Айвор Прікетт

" data-medium-file="https://daycom.com.ua/wp-content/uploads/2022/10/rosijska-raketa-v-kharkovi-ukraina-u-ponedilok-nahaduiuchy-pro-nevpynne-bombarduvannia.-ajvor-prikett-300x200.webp" data-large-file="https://daycom.com.ua/wp-content/uploads/2022/10/rosijska-raketa-v-kharkovi-ukraina-u-ponedilok-nahaduiuchy-pro-nevpynne-bombarduvannia.-ajvor-prikett-1024x683.webp" loading="lazy" class="wp-image-2622 sp-no-webp" alt="" height="683" width="1024" srcset="https://daycom.com.ua/wp-content/uploads/2022/10/rosijska-raketa-v-kharkovi-ukraina-u-ponedilok-nahaduiuchy-pro-nevpynne-bombarduvannia.-ajvor-prikett-1024x683.webp 1024w, https://daycom.com.ua/wp-content/uploads/2022/10/rosijska-raketa-v-kharkovi-ukraina-u-ponedilok-nahaduiuchy-pro-nevpynne-bombarduvannia.-ajvor-prikett-300x200.webp 300w, https://daycom.com.ua/wp-content/uploads/2022/10/rosijska-raketa-v-kharkovi-ukraina-u-ponedilok-nahaduiuchy-pro-nevpynne-bombarduvannia.-ajvor-prikett-768x512.webp 768w, https://daycom.com.ua/wp-content/uploads/2022/10/rosijska-raketa-v-kharkovi-ukraina-u-ponedilok-nahaduiuchy-pro-nevpynne-bombarduvannia.-ajvor-prikett-1536x1025.webp 1536w, https://daycom.com.ua/wp-content/uploads/2022/10/rosijska-raketa-v-kharkovi-ukraina-u-ponedilok-nahaduiuchy-pro-nevpynne-bombarduvannia.-ajvor-prikett.webp 2048w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" style="padding: 0px; margin: 0px; border: 0px; box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; vertical-align: bottom; border-radius: inherit;">Російська ракета в Харкові, Україна, у понеділок, нагадуючи про невпинне бомбардування. Айвор Прікетт

Російські ракетні атаки та атаки безпілотників, які вбили щонайменше 19 людей по всій Україні в понеділок, були травматичними та широкомасштабними, але вони не були такими смертоносними, якими могли б бути в контексті війни, яка включала масові вбивства цивільного населення.

Це знову викликало сумніви щодо якості російської зброї та здатності її збройних сил виконувати військові плани президента Путіна.

Ян Сторі, старший науковий співробітник Інституту ISEAS – Юсофа Ішака в Сінгапурі, сказав, що це може бути ознакою того, що російські керовані ракети не надто ефективні, або що їй не вистачає високоточних боєприпасів. Більшість ракет були націлені на енергетичні та інші цивільні служби, що, за словами Путіна, було помстою за вибух на російському мосту до окупованого Криму.

«Можливо, це був спосіб Путіна послати попереджувальний постріл у частину України: якщо ви атакуєте нашу інфраструктуру, ми посилимо атаки на ваші міста», — сказав Сторі. Але він та інші експерти визнали, що багато чого в російському арсеналі зброї залишається незрозумілим.

Ось дещо з того, що ми знаємо:

Можливо, Росії бракує складних ракет.

Багато атак Росії — все частіше спрямованих на цивільні цілі — були ударами великої дальності, які використовували застарілі, некеровані та неточні ракети, в тому числі радянських часів. Українські, західні та російські аналітики стверджують, що атаки, схоже, свідчать про те, що у Росії закінчується найсучасніша зброя.

Співробітники західної розвідки кажуть, що Росія використала багато зі своєї найточнішої зброї, включаючи крилаті та деякі балістичні ракети, у перші дні вторгнення. Російська збройна промисловість довгий час значною мірою покладалася на імпортні електронні компоненти. У результаті, кажуть аналітики, санкції та експортний контроль, схоже, обмежили здатність Кремля поповнювати свої запаси, змушуючи його більше покладатися на некеровані боєприпаси.

Експерти кажуть, що використовуючи десятки високоточних ракет проти цивільних цілей, Росія мала б менше використовувати на полі бою, оскільки вона стикається з українськими контрнаступами на сході та півдні.

«Враховуючи те, наскільки вони обмежені в ресурсах і військовій техніці, малоймовірно, що Росія зможе зберегти бойовий темп, який вона продемонструвала в понеділок», — сказав Рідзван Рахмат, головний аналітик з питань оборони Janes, що базується в Сінгапурі.

Вона все частіше звертається за поставками до Ірану та Північної Кореї.

Росія купує військові безпілотники в Ірані та, за даними джерел у розвідці, артилерійські снаряди та ракети у Північної Кореї. Аналітики вважають обидві події ще однією ознакою того, що санкції перешкоджають російським військовим лініям постачання.

Іран підтвердив, що угода про безпілотники з Росією була частиною військової угоди, яка передувала війні, і безпілотники іранського виробництва все частіше помічали в небі над Україною. Українські військові заявили, що з 24 безпілотників, які Росія використала для атак у понеділок, більше половини були іранськими.

Українські військові заявили, що іранські безпілотники , які несуть корисне навантаження близько 40 кілограм і самознищуються, є ефективною бойовою зброєю.

Немає переконливих доказів того, що Росія придбала північнокорейську зброю, сказав Сторі. Але якщо це правда, додав він, «це ознака відчаю».

Ядерна зброя Росії залишається загрозою, хоча незрозуміло, чи використовуватиме її Кремль.

Росія має великий запас тактичної ядерної зброї — ймовірно , близько 2000 одиниць , що набагато більше, ніж приблизно 100 одиниць, які НАТО розташувала в Європі. Останніми тижнями Путін підняв перспективу використання ядерної зброї, щоб утримати свої незначні територіальні здобутки в Україні.

Інша історія , чи скористається він ними, незважаючи на величезні ризики — як для України, так і для Росії та ширшого регіону.

Високопоставлені чиновники США кажуть, що останніми днями вони не бачили жодних доказів переміщення Росією своїх ядерних активів. А в понеділок Дмитро Пєсков, речник Кремля, відкинув припущення про те, що Росія застосує ядерну зброю у відповідь на напад на Крим, як «абсолютно невірні».

Російські ракети виявилися вразливими для української ППО.

Відносно низька кількість втрат у понеділок, сказав Сторі, була частково результатом здатності України збити деякі російські ракети за допомогою протиповітряної оборони, яка залишалася в основному неушкодженою протягом війни.

Станом на вівторок Міноборони України повідомило, що з лютого його військовими силами було збито близько 300 російських крилатих ракет. Підтвердити цей підрахунок не вдалося. Вважається, що загальна кількість російських ракет, випущених під час війни, обчислюється тисячами.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW