Екс-начальник КП "Покровськводоканал" перейшов на бік ворога: заочно повідомлено про підозру "директору" Маріупольського водоканалу



За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру екс-начальнику КП "Покровськводоканал" в добровільному зайнятті громадянином України посад, пов’язаних з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, а також у провадженні господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора, тобто у колабораційній діяльності (ч. ч. 4, 5 ст. 111-1 КК України).

Мешканець Маріуполя (екс-начальник КП "Покровськводоканал"), перебуваючи у захопленому загарбниками місті, почав працювати на окупантів та обійняв незаконну посаду «директора філії «Маріупольського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства» так званого державного унітарного підприємства «днр» «Вода Донбасу». Правопорушник керує підприємством, організовує роботу та взаємодію його структурних підрозділів.

Досудове розслідування здійснюється СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, Сергій Коваль був очільником комунального підприємства «Покровськводоканал» з січня до серпня 2021 року. Возможно, это изображение 1 человек и текст



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW