Олаф Шольц отримує важкий урок про те, що означає керувати Німеччиною



Олаф Шольц отримує важкий урок про те, що означає керувати Німеччиною, фото-1

Олаф Шольц піднявся на трибуну німецького парламенту для звичайної промови про федеральні витрати, але потім зазвичай незворушний канцлер відпустив його.

Міцно стиснувши праву руку, Шольц розв’язав гнівну атаку на критиків своєї енергетичної політики, махаючи кулаком вгору та вниз, перш ніж вказати пальцем на консервативну опозицію та звинуватити блок Ангели Меркель у скрутному становищі Німеччини. 

«Це ви» не змогли диверсифікувати енергетичний сектор Німеччини, сказав Шольц, зосереджуючи свій гнів на християнських демократах — нинішньому лідері за опитуваннями виборців. 

Незвичайний спалах є ознакою напруження, яке відчуває 64-річний соціал-демократ, коли він вступає у визначальний етап свого ще молодого перебування на посаді. Якщо Шольц намагатиметься керувати найбільшою економікою Європи протягом наступних місяців, його влада може бути зламана задовго до наступних запланованих виборів у 2025 році.

Коріння емоційного спалаху Шольца можна простежити до перших днів його канцлерства. Невдовзі після вступу на посаду його повідомили, що звіти розвідки свідчать про можливе вторгнення Росії в Україну, і попередили, що тоді президент Путін може спробувати використати енергетичну зброю.

Який план Б?, запитав Шольц своїх помічників у канцелярії. За словами особи, знайомої з дискусіями, мені сказали, що їх не було. 

Це було гірке відкриття, що Німеччина опинилася у великій біді, і Шольц міг взяти на себе провину за це, навіть якщо залежність країни від російських енергоносіїв становила десятиліття. Це розчарування випливло на поверхню під час його нападу в парламенті минулого місяця. 

Проблеми починають виходити нанівець із наближенням зими, а ризики відключення світла та нормування стають більш відчутними. Візитною карткою зусиль Шольца стабілізувати Німеччину є фінансована боргом ініціатива в розмірі 200 мільярдів євро (196 мільярдів доларів), спрямована на стримування витрат на електроенергію до наступної зими. 

Еквівалент понад 5% валового внутрішнього продукту, ці гроші призначені для того, щоб надіслати сигнал Кремлю, що Німеччина не піддасться. Але ще до того, як деталі були визначені, план витрат розлютив партнерів з Європейського Союзу та загрожує знову відкрити розбіжності в блоці. 

Шольц захистив цей крок, стверджуючи, що він відображає відкритість Німеччини та узгоджується з кроками, вжитими іншими країнами. 

«Нам вдасться запропонувати хорошу, комплексну допомогу багатьом громадянам і багатьом компаніям у забезпеченні робочих місць», — сказав Шольц після прибуття на саміт ЄС у Празі цього тижня. «Ми знаємо, що багато інших роблять щось подібне зараз і в найближчі роки».

Шахрайська Німеччина, спрямована всередину, була б поганою для ЄС, який потребує лідерства після того, як Італія пішла в крайні правиці, а французький Еммануель Макрон втратив контроль над парламентом.

На додаток до напруги у відносинах з Брюсселем , напруга зростає всередині країни. У деяких національних опитуваннях консерватори на чолі з ХДС випередили СДПН Шольца на 10 пунктів, а ультраправа Альтернатива для Німеччини набирає сили, використовуючи побоювання виборців, стурбованих наслідками санкцій проти Росії. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW