Звільнені з полону бійці з Тернопільщини Михайло Діанов та "Пташка" вже стали героями казок



Відома тернопільська казкарка Ірина Мацко написала казки про військових з Тернопільщини Катерину Поліщук “Пташку” та Михайла Діанова, котрі нещодавно були визволені з російського полону.

Останні кілька місяців письменниця перебуває в Польщі, однак події в Україні боляче відгукуються. Для того. аби підримати бойовий дух дітей – переселенців у Польщі, авторка створює казки, які вселяють віру в переможне майбутнє. Так у Ірини Мацко з’явилась ідея створити казочки про морського піхотинця Михайла Діанова, Катерину Поліщук («Пташку)» та про інших героїв війни, пише Область.

Обидві казки нещодавно озвучив всеукраїнський проєкт«Казонька», і вони вже опубліковані в соцмережах. Історія про Катерину Поліщук має назву «Пташка зі сталі». На відео казку зачитує відома актриса Фатіма Горбенко. Ба більше, скоро вона зазвучить ще й в англійському перекладі, тож її почує ввесь світ. Казка про Михайла Діанова отримала символічну назву “Розлючена вишиванка” й також доступна для прослуховування.

На даний момент письменниця працює над історіями, такими як: «Янголи Тайри» (про парамедикиню «Тайру», яка теж повернулася з полону), «Лицар світла» (про Романа Ратушного, який попри молодий вік твердо стояв за свою землю та захищав цінності, у які вірив), «Сльози червоної калини» (про тернополянку Марію Чашку з позивним «Калина», яка воює в батальйоні «Карпатська Січ»), казкою про нашого «Залізного генерала» тощо.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW