Україна заявляє, що відбила більше сіл на сході та півдні країни



Україна заявляє, що відбила більше сіл на сході та півдні країни, фото-1

Офіційні особи кажуть, що українські війська глибше проникли в територію на півдні та сході країни, підкреслюючи труднощі, з якими Москва стикається у зміцненні своїх оборонних позицій, навіть коли вона намагається мобілізувати десятки тисяч нових військових для посилення своїх військових зусиль.

Перемоги, які були здобуті після того, як Путін незаконно анексував чотири регіони, де точаться бойові дії, здавалося, ігнорують — принаймні на даний момент — попередження деяких військових аналітиків про те, що просування Києва на сході, швидше за все, зупиниться через необхідність поповнення та ротація військ.

З початку вересня Україна відбила кілька залізничних вузлів у своєму контрнаступі, заважаючи Москві спрямувати війська та техніку на східну лінію фронту та зменшуючи її здатність пробивати собі шлях до здобутків.

Тим не менш, на знак того, що Москва продовжує завдавати шкоди далеко від поля бою, ракетний удар убив жінку в місті Запоріжжя в четвер, заявили офіційні особи, що є останнім нападом на місто, яке стало центром для людей, які тікають від бойових дій. далі на південь.

За словами президента Володимира Зеленського, війська Києва відбили два села в Донецькій області — Святогірськ і Ярова — на сході України, а також невеликі населені пункти в сусідній Луганській області, повідомили регіональні чиновники.

«Повернення українського прапора означає, що на Донбасі знову можливе мирне та соціально безпечне життя», — сказав Зеленський у своїй промові пізно ввечері в середу, маючи на увазі промисловий регіон, що складається з Донецька та Луганська.

На півдні, де наприкінці серпня Україна оголосила про контрнаступ, у середу сили Києва повернули собі ще одну невелику кількість невеликих сіл біля річки Дніпро, відірвавши більшу частину території, яку Путін незаконно анексував.

Зеленський заявив, що населені пункти Нововоскресенське, Новогригорівка та Петропавлівка, що на північний схід від Херсона, були «звільнені від фіктивного референдуму», маючи на увазі постановочне голосування, проведене в регіоні перед незаконною анексією.

Днем раніше він заявив, що вісім населених пунктів у сільгоспрайоні були відвойовані, деякі з яких підтвердив призначений Росією чиновник у Херсоні.

«Рух триває», — сказав Зеленський у своїй промові в середу.

Не вдалося незалежно підтвердити останні події на полі бою, але проросійські військові блогери, деякі з яких мають доступ до російських військ, останніми днями песимістично говорили про бої.

Ці втрати є проблематичними для Кремля після широко осміяної заяви Росії про те, що Донецька, Луганська, Херсонська та Запорізька області є частиною Росії. За словами російських чиновників, межі території ще не визначені

Українські сили захопили значну частину території на північному сході Харківської області на початку вересня, а в суботу місто Лиман у Донецькій області, залізничний вузол, який використовувався російськими військами, було відвойовано після днів боїв. Відтоді Україна заявила, що захопила села як на північний захід від Лиману в Донецькій області, так і на північний схід у Луганській області.

За словами луганського губернатора Сергія Гайдая, інші населені пункти в цьому районі також були відвойовані, але їх назви не будуть названі, і він заявив у соціальній програмі для обміну повідомленнями Telegram, що це може призвести до обстрілу з боку Росії.

Інститут вивчення війни, дослідницька група у Вашингтоні, зазначила у звіті, що Україна, можливо, зможе застосувати таку ж тактику швидкого просування в західному Луганську, яку вона застосувала в Харківській області, оскільки місцевість схожа.

Відступ Москви з Харкова змусив її вирішити, як передислокувати війська, щоб захистити нові загрозливі дороги, міста та села в регіоні Донбасу, але «немає жодних ознак», що Росія суттєво посилила цю частину провінції, йдеться у звіті.

Військові експерти кажуть, що українські війська майже напевно встановили свій приціл у трьох містах на півночі Луганської області — Сватовому, Кремині та, на сході, у місті Старобільську, яке є ще одним залізничним вузлом, цінним для Москви через його близькість до кордон Росії. Посадовець проросійської сепаратистської республіки в Луганську Родіон Мірошник заявив у четвер, що Кремміна, місто, захоплене на початку війни, знаходиться під її контролем, повідомляє російське державне інформаційне агентство ТАСС.

Найбільші міста провінції в руках Росії — і найважливіша ціль для України — це міста-побратими Сєвєродонецьк і Лисичанськ, які впали в червні та липні після тижнів артилерійського обстрілу, який перетворив багато будівель на руїни та змусив більшу частину населення втікати.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW