На Львівщині розпочали встановлювати перші модульні бункери, - ФОТО



Перший модульний бункер почали облаштували на території дитсадка у селі Купичволя на Львівщині.

Станом на 7 жовтня на Львівщині розпочали встановлювати перші модульні захисні бункери. Їх облаштовують на Червоноградщині у Великомостівській громаді. Такі споруди передбачені для захисту від ударної хвилі та уламків боєприпасів. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА. 

"У селі Купичволя на території дитячого садка встановили таку модульну конструкцію,  адже садок не мав свого укриття. Модульний бункер облаштували дитячими меблями та запасом питної води. Саме сховище розраховане на 25 місць.

Таку ж конструкцію встановлюють на території школи у селі Бутини. Сьогодні там укріплюють споруди, зокрема насипають ґрунт, облаштовують вхід до укриття та встановлюють вхідні двері. Це сховище розраховане на одночасне розміщення 100 осіб", - Йдеться у повідомленні. 

Вартість модульного бункера складає понад 200 тисяч гривень. Кошти виділили з місцевого бюджету Великомостівської територіальної громади.

"Такі модульні бункери чудова альтернатива, щоб забезпечити в найкоротші терміни захисними укриттями будь-які заклади чи установи, що не мають своїх сховищ або потребують додаткового облаштування для захисту. Встановлюються та виготовляються вони дуже швидко – до 3 днів", - зазначив начальник Червоноградської РВА Андрій Дяченко.

Довідково. Розробили таку технологію компанія "Індустрія ЛВ" та "Хоббіт Хаус", що на Львівщині. Їх основа виготовляється з бетону марок Б35-Б40 (такий бетон використовують для будівництва бункерів). Конструкцію заглиблюють під землю на 1 метр і роблять насип висотою 2,1 метра, укритий травою.

Бетонні конструкції складаються з трьох частин, всередину можна провести всі комунікації. Також модулі можна з'єднувати один з одним, що забезпечить ще більше додаткових місць в разі небезпеки. Такі споруди передбачені для захисту від ударної хвилі та уламків боєприпасів.

На Червоноградщині вперше встановлюють модульні захисні сховища
Фото: пресслужби Львівської ОВАНа Червоноградщині вперше встановлюють модульні захисні сховища
Фото: пресслужби Львівської ОВА

Читайте також: Львів'ян просять приносити старий одяг з натуральних тканин для пошиття екоторб: подробиці

Фото на головній: пресслужби Львівської ОВА



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW