224 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні, - онлайн



 Сьогодні 5 жовтня, вівторок. Триває 224 доба героїчного спротиву українського народу російському воєнному вторгненню.

За минулу добу на територій Херсонщини з-під окупації, нашими підрозділами звільнено, закріплено і відновлено державний прапор України в населених пунктах Бериславського району, зокрема, це Любимівка, Хрещенівка, Золота Балка, Біляївка, Українка, Велика Олександрівка, Мала Олександрівка, Давидів Брід.

 Ворог має проблеми з окремими видами забезпечення під час проведення так званої "часткової мобілізації". Мобілізований особовий склад з навчального центру Молькино Краснодарського краю відправили назад до Приморсько-Ахтарська, у зв’язку з неспроможністю розмістити, одягнути та забезпечити харчуванням військовослужбовців.

Чоловіків з Луганська, без медичної комісії та підготовки, після мобілізації одразу направляють на доукомплектування підрозділів, що зазнали найбільших втрат.

Віримо в ЗСУ. Допомагаємо армії. Стежимо за подіями в країні онлайн.

9:27  Ворог завдав ракетного удару по Запоріжжю, працює ППО, - повідомив очільник Запорізької ОВА.

9:21 У катівні селища Піски-Радьківські слідчі знайшли коробку з вирваними зубними протезами.

224 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні, - онлайн, фото-1

російські окупанти утримували місцевих мешканців, АТОвців та полонених із ЗСУ в підвалі будинку. Наразі поліції точно відомо про закопування в землю заживо та застосування протигазу з тліючою ганчіркою.

8:47 Пентагон оприлюднив список зброї, що входить до нового оборонного пакета для України

До нього входять, зокрема, чотири ракетних системи HIMARS та відповідні боєприпаси, 16 гаубиць калібру 155-мм разом із 75 тисячами снарядів до них. Окремо поставляються 500 високоточних 155-мм артилерійських снарядів, а також тисяча снарядів такого ж калібру для дистанційного мінування.

Крім того, в Україну буде відправлено 16 гаубиць калібру 105-мм, 30 тисяч мін для 120-мілметрових мінометів. У списку зазначені також 200 протимінних транспортних засобів MaxxPro, 200 тисяч патронів, обладнання для встановлення перешкод та протипіхотні боєприпаси Claymore.

8:24 У ЄС узгодили восьмий пакет санкцій проти Росії

224 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні, - онлайн, фото-2

До нового пакета увійде обмеження цін на російську нафту, повідомляє газета Politico з посиланням на джерела.

За інформацією видання, заздалегідь посли країн ЄС затвердили умови нового пакету санкцій на зустрічі 4 жовтня. Остаточно документ ухвалять сьогодні, 5 жовтня.

8:15 За 4 жовтня росіяни вбили 1 мирного жителя Донеччини — на станції Майорськ у Зайцевому. Ще 6 людей отримали поранення.

224 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні, - онлайн, фото-3

Крім того, у Святогірську в ході ексгумації було виявлено тіла 4 убитих цивільних. 

8:07 Росіяни атакували Білу Церкву дронами-камікадзе, є постраждалий — ОВА

8:03 Вночі росіяни із "Градів" та важкої артилерії обстріляли Нікопольщину, - Резніченко. 

Окупанти обстріляли "Градами" та важкою артилерією три громади Нікопольського району - Червоногригорівську, Нікопольську та Марганецьку.

"Вночі росіяни вкотре воювали з мирними містами та селами. Обстріляли "Градами" та важкою артилерією три громади Нікопольського району - Червоногригорівську, Нікопольську та Марганецьку. Попередньо, люди не постраждали.

224 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні, - онлайн, фото-4

У Червоногригорівській громаді два будинки знищено, до 20 понівечено. Російські снаряди пошкодили два ліцеї, церкву, магазин, газопровід та лінії електропередач.

У Нікополі обстрілом побили бази відпочинку.

У Марганецькій громаді рятувальники продовжують обстеження території. Масштаби руйнацій з’ясовуються", - йдеться в повідосмленні. 

7:54 Оперативна ситуація від Генштабу ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. На інших напрямках противник здійснював обстріли:

на Сіверському напрямку – зі ствольної артилерії, в районах населених пунктів Писарівка та Голишівське Сумської області;

на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Гранів, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ та Білий Колодязь;

на Краматорському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Білогорівка, Серебрянка та Спірне.

на Бахмутському напрямку противник обстріляв райони населених пунктів Соледар, Бахмут, Бахмутське, Одрадівка, Зайцеве, Опитне, Яковлівка та Юр’ївка.

на Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках від ворожих обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії постраждала інфраструктура понад 24 населених пунктів, в тому числі: Авдіївка, Водяне, Мар’їнка, Новопіль, Ольгівське, Первомайське.

на Південнобузькому напрямку обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів Вищетарасівка, Добра Надія, Іллінка, Марганець, Червоногригорівка, Нікополь, Покровське, Велике Артакове, Андріївка, Степова Долина, Безіменне, Мирне, Луч, Широке, Білогірка та Лозове.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW