На деокупованих територіях Київщини відбулися екологічні місії



В урочистих заходах з нагоди відкриття та спільній молитві взяв участь референт із питань екології Київської архиєпархії о. Роман Романович.

Після молитви священник звернувся до присутніх із промовою, у якій поділився деякими корисними порадами щодо формування себе як доброго пластуна і християнина з перспективи душпастиря-еколога. Ці поради стосувалися вироблення в собі добрих звичок, а у християнському розумінні — плекання чеснот. Отець Роман наголосив, що сьогодення вимагає від нас формувати ще одну, можливо, комусь не зовсім відому чесноту — бережливе ставлення до створеного світу. Ця добра навичка, особливо під час пластових сходинок на природі, дозволить по іншому оцінити красу створеного світу та зрозуміти, наскільки ми залежимо від світу, який нас оточує.

На завершення зустрічі священник подарував до бібліотеки Пластового вишкільного центру енцикліку Папи Франциска «Laudato Si», а також розповів присутнім про цьогорічний конкурс «Відповідальність за створіння», який триває під час екологічних місій з 14 вересня по 17 жовтня і має за мету звернути увагу на вплив війни на довкілля і загострити увагу на нашій екологічній відповідальності в цей складний для країни час. Екореферент перелічив номінації цього конкурсу та розмістив відповідний плакат з необхідною інформацією на дошці оголошень.

Цього ж дня о. Роман завітав з екологічною місією до міста Ірпінь, де в парафії Різдва Пресвятої Богородиці зустрівся з парохом Мирославом Латинником і парафіянами та розповів про діяльність Екологічного бюро УГКЦ і заохотив виховувати в собі відповідальне ставлення до природи та її дарів. Також Київський екореферент поділився інформацією про екоконкурс «Відповідальність за створіння» та заохотив всіх тих, хто любить Бога-Творця, узяти активну участь у ньому. Для підвищення екологічної свідомості та можливості краще підготуватися до конкурсу до парафіяльної бібліотеки було подаровано енцикліку Папи Франциску «Laudato Si».

Джерело: Департамент інформації УГКЦза матеріалами Інформаційної служби Бюро УГКЦ з питань екології



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW