В Україні відзначають День вчителя: історія



2 жовтня в Україні відзначають День вчителя – це пам'ятна дата, присвячена всім освітянам. Фіксованої дати в нього немає, День вчителя відзначають щороку другої неділі жовтня. Цього року святкування відбувається в умовах повномасштабного вторгнення Росії, яка руйнує школи та змушує вчителів та учнів шукати нові способи продовжувати освітній процес.

Історія Дня вчителя

В Україну свято прийшло ще з СРСР, де його вперше відзначили ще 1965 року. Після проголошення незалежності нашої країни святкування було встановлено указом президента у 1994 році. Тоді ж День вчителя вирішили відзначати що першої неділі жовтня.

Існує також ще одне свято, присвячене вчителям, встановлене ЮНЕСКО та ООН у 1994 році. Міжнародний день учителя святкують 5 жовтня.

Оскільки День учителя припадає на неділю, зазвичай у школах його святкують у п'ятницю. Цього року пам'ятну дату відзначають за умов війни. Українські вчителі з початку повномасштабного вторгнення демонструють справжню мужність, продовжуючи навчання за найскладніших умов: в укриттях, на станціях метро, у дворах власних будинків, зруйнованих рашистами, і навіть перебуваючи на передовій.

Окупанти обстрілюють школи, руйнуючи їх, загрози обстрілів змушують школярів та вчителів спускатися в укриття під час тривог, але навчання в Україні продовжується.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW