У Запоріжжі міська соцслужба отримала 18 викликів за тиждень про домашнє насильство



Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства протягом тижня здійснила 18 екстрених  виїздів до родин, щодо яких надійшло повідомлення про насильство у сім’ї.

Про це повідомили у пресслужбі мерії, передає 061.

У Запоріжжі соціальний супровід сімей, у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, отримує 71 сім’я опікунів/піклувальників та прийомні родини. За поточний тиждень взято 1 сім’ю.

У рамках діяльності спецформування «Центр денного перебування для дітей з ВІЛ» 5 родинам надаються послуги консультування та соціальної профілактики. Щоденно підтримуються контакти з дітьми та батьками, які лишаються в Запоріжжі, та з тими, які виїхали за межі України. Щоб попередити торгівлю людьми, проведено 9 психологічних консультацій.

При пологових будинках проконсультовано 2 жінки, які мали намір або ризиквідмови від новонародженої дитини. Всі новонароджені залишилися на вихованні у біологічних родинах.

До служби екстреної психологічної допомоги «Телефон Довіри» надійшло 93 звернення.

Щодня працівники центру чергують на базі «Епіцентру» з метою зустрічі внутрішньо переміщених осіб. За допомогою звернулося 300 сімей/осіб, 214 з яких надано інформаційно-консультативну допомогу, 86 сім’ям/особам сприяли у поселенні до шелтеру «Нова надія», готелів, хостелів, «Безпечного шелтеру», модульного містечка,гуртожитків та ДНЗ міста Запоріжжя.

Спеціалістами Запорізького міського центру соціальних служб було надано 59гуманітарних наборів сім’ям/особам внутрішньо переміщених осіб та сім’ям/особам, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Також робітники управління надають психологічну допомогу та консультацію у всіх районах міста.

 Нагадаємо, що в Запоріжжі для евакуйованих педагогів відкрили освітні хаби.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW