Дворічний Роман Божко, який травмувався від вибуху у Чернігові, почав самостійно дихати



14 вересня об 11:30, дворічний Роман, який отримав поранення внаслідок пострілу з РПГ у Чернігові, почав самостійно дихати. Його відключили від апарату штучного дихання. Про це розповіла мама Романа Надія Божко, повідомляє «Суспільне Чернігів».

ФОТО: особистий архів Надії Божко

«Рома все ще у стабільно-тяжкому стані в Охматдиті у Києві. На наступному тижні йому будуть робити операції на оці», – каже мама Романа.

За її словами, він і до цього дихав самостійно, але за рахунок того, що був у глибокому медикаментозному сні, була необхідність в апараті штучного дихання.

«Тепер його переводять на інші медичні препарати, у нього буде не такий глибокий сон, і тому він може повноцінно дихати самостійно», – розповіла Надія Божко.

Нагадаємо, вибух трапився третього вересня на Валу у Чернігові близько 13:30. Серед травмованих вісім дітей від 2 до 12 років, шестеро цивільних дорослих та один військовий, він нині перебуває у військовому шпиталі.

Найтяжчі травми отримав дворічний хлопчик. Разом із мамою у візочку в момент вибуху він перебував позаду того, хто стріляв. Обох вразило реактивним струменем.

6 вересня в Деснянському районному суді Чернігова обрали запобіжний захід двом тероборонівцям у справі про детонування снаряда на Валу. Суд призначив обом тримання під вартою протягом 60 діб з правом внесення застави у розмірі 416 тисяч гривень. Один з них – командир кулеметного відділення взводу військової частини, військовослужбовці якої, за версією слідства, привезли зброю. Другий – старший сержант, стрілець-зенітник. Його підозрюють в тому, що він передав 10-річному хлопчику РПГ-26 та дозволив натиснути на гачок.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW