Окупанти намагаються контролювати ціни в Маріуполі шляхом наказів та заборон, - ВІДЕО



С початку тижня окупаційна адміністрація «ДНР», а також її представництво в Маріуполі розпочали боротьбу з високими цінами.

Ціни в Маріуполі, дійсно, високі. Вони вище ніж в Донецьку або Новоазовську. Крім того, асортимент товарів вкрай низький.

Це відбувається через надзвичайно складну логістику. Підприємцям, щоб завезти товар в Маріуполь, потрібно витрачати набагато більше часу, який, як відомо, коштує грошей. Все це дуже ускладнює доставку особливо товарів, що швидко псуються. І зрозуміло, що підприємці закладають свої ризику в вартість товарів. 

Будь-якому економісту чи підприємцю зрозуміло, що ніхто не буде працювати собі у збиток. Тому для зниження цін треба покращувати умови для торгівлі. 

Але замість цього окупанти вирішили увімкнути механізм заборон. Тепер вони через спеціального чат-бота збирають скарги на високі ціни від населення. А потім ходять і змушують підприємців штучним образом знижувати ціни.

«Погрожують, що якщо ціни не будуть знижені, то вони взагалі не дадуть нам працювати, закриють магазин», - розповіла 0629маріупольська підприємиця Наталя.

Тож, регулювання цін в ручному режимі, як в Радянському Союзі, вже розпочалось. Поки що, місцеві мешканці розповідають, це не призвело до реального подешевшання товарів. А ось до дефіциту вже призвело. В Маріуполі зникає хліб. За ним вишукуються черги.

Що буде далі в результаті штучного регулювання цін, подивимось.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW