В Україні відзначають День Розвідки



7 вересня в Україні відзначають День військової розвідки.

Професіоналізм і досвід українських воєнних розвідників можуть стати навчальним посібником для армій усього світу. Але для ворога вони несуть тільки смертельний жах.

Формування воєнної розвідки України почалося одночасно зі створенням власних Збройних сил після проголошення незалежності України 31 рік тому. 

7 вересня 1992 року перший президент України Леонід Кравчук підписав указ про створення Управління воєнної стратегічної розвідки Міноборони — саме тому цей день пізніше був відзначений відомчим святом. У 1994 році усі функції розвідки остаточно об'єднало в собі Головне управління розвідки Міноборони (до того частина функцій належала Головному штабу ЗСУ). З цього часу почала розвиватись комплексна, ефективна та багаторівнева система воєнної розвідки України.

Від самого початку російської агресії в 2014 року в Міноборони неодноразово називали воєнну розвідку України «фундаментом обороноздатності держави й потужним інструментом захисту національних інтересів».

З серпня 2020 року ГУР Міноборони України очолює полковник Кирило Буданов.

За його словами, широкомасштабна збройна агресія Росії проти України підтвердила, що запорукою успішного виконання бойових завдань Сил оборони є ефективна та результативна діяльність воєнних розвідників.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що завдяки професійності, високому рівню аналітичної та фізичної підготовки українські розвідники щодня здійснюють подвиг:

“Надають командирам і штабам важливу інформацію про ворога та наближають нашу перемогу. Пишаємось і дякуємо! З Днем воєнної розвідки України!”, — написав він у Telegram.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW