«Новий» омікрон в Україні: ще не «звичайний нежить», але протікає легше



В Україні фіксується підйом захворюваності на коронавірус. Що відомо про «свіжий» штам, чим і як лікуватися, з’ясовував Укрінформ.

Ще наприкінці липня в Україні офіційно підтвердили, що до нас нарешті дійшов новий різновид штаму омікрон. Цифри чергової хвилі пандемії на початку осені-2022 почали зростати: за минулий тиждень було виявлено 11,5 тис. хворих у порівнянні з 9,1 тис. тижнем раніше.

Новий омікрон викликає менш важкий перебіг хвороби, ніж попередні штами, протікає досить м’яко, нагадуючи звичайні респіраторні інфекції, але ще більш заразний.

Симптоми захворювання: нежить, біль у горлі, поверховий кашель. У перші дні може триматися температура 38 градусів і більше, зникати нюх, спостерігатись слабкість, головний біль, біль у м’язах, розлади травлення.

Більшість українців якщо й перехворіє, то досить легко. Але людям із хронічними захворюваннями, з ослабленою імунною системою слід все ж поберегтися. Саме вони мають вакцинуватися, а противірусні препарати приймати з першого дня й, можливо, більш тривалий час, стверджує ряд медиків.

За їх прогнозами, нова хвиля має минути за три місяці.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW