Бої на Херсонщині та обстріли Харківщини: головне за ніч по регіонах України



Розпочалася сто дев’яносто шоста доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Зберігається подальша загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

Редакція розкаже як минула ніч у найгарячіших точках України. 

Протягом минулої доби ворог завдав понад 7 ракетних та 25 авіаційних ударів по військових та цивільних об’єктах на території України. Для цього здійснив до 20 літаковильотів. Зокрема, постраждала інфраструктура в районах населених пунктів Харків, Великі Проходи, Білогірка, Костромка, Сухий Ставок та Безіменне.  

На Сумщині ворог гатив мінами та зі стрілецької зброї

росіяни випустили по області 140 мін та снарядів, також було близько 70 пострілів зі стрілецької зброї. Били по територіях Новослобідської, Білопільської, Миропільської, Шалигинської, Есманської, Зноб-Новгородської, Середино-Будської громад.

Вночі ворог бив по двох громадах Нікопольського району

Вночі російські окупаційні війська двічі вдарили по Нікопольському району. З «Градів», мінометів та важкої артилерії поцілили по Нікопольській та Марганецькій громадам. Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Дніпропетровській області. 

Попередньо, обійшлося без жертв. Інформація щодо руйнувань з’ясовується. 

У Кривому Розі загасили пожежу після ракетного обстрілу, що стався напередодні вранці. З вогнем боролися понад 16 годин. Працювали 55 рятувальників та 15 одиниць техніки. Задіяли 1 пожежний потяг.

Вже вранці українські військові збили в небі над Дніпропетровською областю ворожий безпілотник.Ситуація щодо російського вторгнення станом на 07.09.2022, 196 доба

На Запоріжжі окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Протягом минулої доби ворог здійснив обстріли позицій українських захисників застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення. 

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Трудове, Ольгівське, Дорожнянка, Гуляйполе, Білогір'я, Новоданилівка, Новоандріївка, Полтавка, МАЛИНІВКА, Червоне, Нестерянка, Залізничне, Порожнянка, Оріхів, Комишуваха.

Надійшло 51 повідомлення про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів російськими окупаційними військами.

Протягом минулої доби проводилась евакуація цивільного населення з тимчасово окупованої території. Евакуйовано 1477 людей, з них 357– діти.

На Харківщині окупанти завдали інтенсивних ударів по декільком районам регіону 

Цієї ночі росіяни завдали по Немишлянському району Харкова 2 ракетних удари. Одна з ракет влучила у двоповерхову будівлю, загорілася автомийка, що була поруч, постраждали кафе, крамниці, автомобілі. Друга ракета влучила в землю. Попередньо – без постраждалих.

Сьогодні близько 4 години ранку зафіксували 1 ракетний удар у м. Зміїв Чугуївського району, ракета влучила в землю поблизу лікувальної установи. На щастя, ніхто не постраждав.

Протягом минулої доби окупанти обстрілювали населені пункти Богодухівського, Чугуївського, Харківського та Ізюмського районів області. Є руйнування житлових будинків, господарських споруд, сталися пожежі.

Вчора внаслідок ракетного удару по смт Печеніги Чугуївського району отримали поранення 2 людей - 45-річний чоловік та 17 річний хлопець.

У Богодухівському районі поранення отримали 41-річна та 51-річна жінки. Стан постраждалих - легкий та середній.  

На лінії зіткнення тривають активні бойові дії. Ворог продовжує інтенсивно обстрілювати позиції наших військових, ЗСУ завдають ударів у відповідь. Внаслідок успішних дій наших захисників, в тимчасово окупованій Олександрівці великих втрат зазнали окупанти з приватних воєнних компаній. 

На Луганщині ворог вступав у ближні бої та гатив з різного виду озброєння 

Ворог вступав у ближні бої із ЗСУ під Білогорівкою та Верхньокам’янкою. Також росіяни завдали ракетного удару, здійснили дев’ять артобстрілів та чотири мінометних. Двічі застосовували РСЗВ. Було чотири спроби танкової атаки.

На Донеччині не припиняються ворожі обстріли

Війська рф обстріляли Слов’янськ (наслідки – тут), Краматорськ, Костянтинівку, Васюківку, Роздолівку, Бахмутське. По області троє загиблих, двоє поранених.

Такі наслідки чергового терористичного удару росіян по Слов’янську. 

У ніч на 7 вересня росіяни вкотре обстріляли місто – постраждали мікрорайони Черевківка та Хімік, повідомив начальник МВА Вадим Лях. 

Окупанти влучили у школи №4 і №9. Будівлі пошкоджені, але обійшлося без жертв.

Ще одне влучання повністю зруйнувало під’їзд будинку №43 на Торській вулиці. Вибухова хвиля пошкодила й сусідні будівлі. Під завалами можуть бути люди, ведуться рятувальні роботи.

На Донській вулиці пошкодило багатоповерхові будинки, вибухом обірвало повітряні електричні мережі.

На Миколаївщині тривають ворожі обстріли 

Сили ППО знищили над областю чотири ракети та збили БпЛА «Орлан-10». Тривають ворожі обстріли територій та прилеглих населених пунктів Березнегуватської та Широківської громад. 

Інформація щодо ворожих обстрілів у Миколаївській області за минулу добу, станом на 08:00 ранку 7 вересня. 

За інформацією ОК «Південь», вранці, 6 вересня, близько 08:00 у небі над Миколаївською областю сили ППО знищили чотири крилаті ракети класу "повітря — земля" Х-101, випущених із застосуванням стратегічної авіації з північної частини Каспійського моря.

Миколаївський район:

Вдень, 6 вересня, під ворожими ударами була Куцурубська громада. О 10:30 внаслідок обстрілів с. Куцуруб пошкоджено шість житлових будинків. Постраждалих немає. О 11:50 зафіксовані обстріли території за межами с. Солончаки. Постраждалих немає.

Також ОК «Південь» повідомляє, що 6 вересня у Миколаївському районі збито ворожий безпілотний літальний апарат «Орлан-10».

Баштанський район:

Тривають обстріли територій та прилеглих населених пунктів Березнегуватської та Широківської громад. За минулу добу влучання були поза межами населених пунктів. Інформація щодо пошкоджень та постраждалих уточнюється.

У Вознесенському та Первомайському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

За інформацією районних військових адміністрацій.

На Херсонщині бойові дії тривають практично у всіх районах

У тимчасово окупованих селах, які межують із вже деокупованими, окупанти повиривали окопи та ведуть обстріли по сусідніх населених пунктах.

?? Telegram | Сайт | Instagram | Twitter | Facebook | Viber



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW