Герої Чернівецького району



Продовжуємо серію публікацій про мешканців Чернівецького району, які захищають свою країну.

Мова піде про військовослужбовців однієї з рот охорони Чернівецького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Дмитра Райляна та Юрія Стукалова, які є багатодітними батьками.

Про них пише Чернівецький обласний ТЦК та СП.

З початком російсько-Української війни вони, маючи законне право на відстрочку від призову на військову службу, відмовились від нього, були мобілізовані та до цього часу виконують бойові завдання у складі однієї із військових частин Збройних Сил України.

Першого вересня, в День знань, відбувся урочистий захід, ініційований Чернівецьким районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки і Новоселицькою територіальною громадою.

Дружинам військовослужбовців, багатодітним матерям Світлані Райлян та Ользі Стукаловій, вручили подарунки – канцелярське приладдя для школярів, солодощі для малечі, продуктові набори, засоби гігієни та інші речі.

Дружини військових зізналися, що розчулені увагою побратимів їхніх чоловіків і міської влади:

“Запрошення на цей захід стало приємною несподіванкою”, – сказала Ольга Стукалова, яка днями має народити четверту дитину.

Герої Чернівецького району, фото-1

“Нам дуже важливо знати, що рішення наших чоловіків захищати Україну, попри те, що вони є багатодітними батьками, є належно поцінованим. Коли я запитала чоловіка, чому він йде воювати, він просто мовчки показав на дітей, і я його зрозуміла без слів. Не зупинило його і те, що я вагітна вже вчетверте… Але рішення чоловіка підтримала, бо розумію його прагнення захистити свою родину від ворожої навали. Якби він не поїхав у зону бойових дій, то загарбники прийшли би до нас”.

“Дуже тішимося з того, що наш тато вже повернувся з бойового відрядження та може відсвяткувати День знань разом із дітьми” – продовжила Світлана Райлян.

“Чоловік воює вже давно, брав участь ще у АТО, але звикнути до частої відсутності зв’язку з рідною людиною неможливо. Попри всі тривоги та хвилювання розуміємо, що захищати Батьківщину – священний обов’язок кожного чоловіка та батька. Тільки так можна забезпечити мирне небо та щасливе майбутнє нашим дітям”.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW