Масовий мор риби у Чернігові: у чому причина та як цього уникнути



Критично низький рівень кисню у воді призвів до масової гибелі риби у річці Стрижень та заплавних озерах. Такі результати дослідження річкової води державною екологічною інспекцією. Про це розповів Артем Коломієць начальник відділу державно-екологічного нагляду тваринного світу, повідомляє «Суспільне Чернігів».

– Так при нормі 4 мг кисню у нас за результатами було лише 0,1 мг, то це є критичним для всіх живих організмів, які є у воді. Є перевищення і по інших показниках. За результатами вчорашніх досліджень, то результати покращилися у відсотку розчиненого кисню, але не по всій протяжності річки. Проблема ще не вирішена, — каже Коломієць.

Такий низький рівень кисню у воді спричинили одразу кілька умов: висока температура вдень, процес відмирання водоростей і неочищені стоки у річці Стрижень. Зараз мертву рибу вже дістають з річки.

За словами Артема Коломійця, у майбутньому уникнути мору такої кількості риби можна внаслідок розчищення річки, встановлення захисних і водоочисних споруд відповідних та завдяки самосвідомості чернігівців.

Нагадаємо, у річці Стрижень і заплавних озерах риба почала мерти 10 днів тому. Зі слів еколога Юрія Карпенка, востаннє таке було 10 років тому. Державна екологічна інспекція в Чернігівській області тоді відібрала воду на аналіз, щоб з’ясувати, що стало причиною мору риби.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW