Початок навчального року, виїзд чоловіків закордон та виплати для ВПО: які зміни чекають на миколаївців у вересні



Протягом вересня на миколаївців чекає ряд змін.

Зокрема у школярів розпочнеться навчальний рік, ВПО мають можливість отримати допомогу від низки організацій, а деякі чоловіки зможуть виїхати з України, проте лише на декілька днів. Редакція 0512.ua підготувала матеріал про вересневі зміни в Україні.

Початок навчального року в школах

З 1 вересня, не зважаючи на війну, в Україні розпочнеться навчальний рік. У Миколаєві школярі навчатимуться виключно дистанційно. Однак в області ряд громад все ж таки зможуть розпочати навчальний рік в очному режимі.

Виплати для ВПО

Також з 1 вересня вимушені переселенці, які мають статус ВПО, можуть отримати грошову допомогу від низки організацій.

Одержувачі виплати мають бути серед осіб, які: знаходяться на тимчасово окупованих територіях; знаходяться на деокупованих територіях; знаходяться на теренах, де відбуваються активні бойові дії.

Перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам здійснюватимуться виплати, стверджує Мінреінтеграції. У Миколаївській області нині таких 26 громад.

Деякі чоловіки зможуть виїхати закордон

З 1 вересня українські підприємці матимуть змогу виїжджати у відрядження за кордон. Проте це відрядження не може тривати більше, ніж 7 днів. Так Міністерство економіки та Міністерство цифрової трансформації розробили експериментальний проект "ЄВідрядження".

Варто зазначити, що у відрядження за кордон зможуть виїхати не більше 10% загальної кількості працівників, але не більше 10 осіб. До того ж, підприємець повинен внести заставу в розмірі 200 тисяч гривень, яку йому повернуть лише після повернення до України.

Обмінники працюватимуть по-новому

До 1 вересня у пунктів обміну валют був час аби обладнати приміщення системами технологічного відео контролю. Вимоги стосуються приміщень усіх небанківських фінансових установ та операторів поштового зв'язку, які здійснюють торгівлю валютними цінностями.

Відтепер інформацію про курси валют будуть надавати у стандартизованому вигляді у форматі наказу або розпорядження в касах установ. 

Нові правила для українських біженців, які знаходяться у Німеччині

У вересні розпочинається облік часу перебування українських біженців у Німеччині. Варто зазначити, що враховуватимуться всі дні перебування українців, починаючи з 24 лютого.

Так, українці, які перебувають у країні більше 90 днів, повинні податися на тимчасовий захист. У разі невиконання даної вимоги, біженцям необхідно покинути Німеччину протягом 90 днів.

Початок навчального року, виїзд чоловіків закордон та виплати для ВПО: які зміни чекають на миколаївців у вересні , фото-1

Здійснено за підтримки Асоціації "Незалежні регіональні видавці України" в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW