В мерії Запоріжжя та ОВА провели обшуки через можливе присвоєння гуманітарної допомоги, - СБУ



Сьогодні в Запоріжжі слідчі СБУ та НАБУ провели низку обшуків. Слідчо-оперативні дії відбуваються у межах розслідування за фактом можливого незаконного привласнення гуманітарної допомоги, легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, та незаконного збагачення.

Деталі обшуків повідомили в СБУ та НАБУ. 

В НАБУ уточнили, що слідчі проводять більше 20 обшуків у Запоріжжі, зокрема у приміщеннях міської ради, обласної військової адміністрації, складах та за місцями проживання фігурантів.

За інформацією СБУ, під час обшуків слідчі виявили речовини, схожі на наркотичні засоби (їх направили на експертизу); незареєстровану вогнепальну зброю та набої до неї; велику кількість готівки.

Слідство ведуть одразу за трьома статтями Кримінального кодексу: ч. 5 ст. 191 - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою; ч. 3 ст. 209 - легалізація майна, одержаного злочинним шляхом, вчинені організованою групою або в особливо великому розмірі; ст. 368-5 - незаконне збагачення.

Розслідування детективи НАБУ здійснюють за зверненням Служби зовнішньої розвідки України.

Слідчі дії ще тривають. 

Як раніше писав 061, окупанти обстрілюють Енергодар, щоб зірвати візит місії МАГАТЕ на ЗАЕС.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW