На Львівщині злочинна група вимагала гроші, викрадала та катувала людей під виглядом тероборони



До складу злочинної організації входило більше шести місцевих жителів.

30 серпня у пресслужбі Служби безпеки України у Львівській області повідомили, що викрили злочинну організацію, яка викрадала людей на Львівщині під виглядом одного з добровольчих формувань територіальної оборони.

Спецслужба встановила факти викрадення, незаконного позбавлення волі і катування людей. Зловмисники також намагались займатись рекетирством внаслідок штучно створених конфліктних ситуацій.

До складу злочинної організації входило більше шести місцевих жителів. За даними слідства, вони займались вимаганням грошей у громадян під надуманими приводами. У разі несплати грошей застосовували до потерпілих психологічний тиск, насильство та погрози фізичної розправи.

СБУ затримала організатора і активних учасників злочинної організації під час вимагання грошей в потерпілого. Наразі шістьом зловмисникам повідомили про підозри за чотирма статтями Кримінального кодексу:  ч. 1 та ч. 2 ст. 255 (створення, керівництво злочинною організацією, а також участь у ній); ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини); ч.4 ст.189 (вимагання в умовах воєнного стану); ч.4 ст.296 (хуліганство).

Суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Наразі тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Крім того, перевіряють причетність затриманих до вчинення інших тяжких та особливо тяжких злочинів.

СБУ нейтралізувала злочинну організацію, яка під виглядом добробату викрадала людей на Львівщині
Фото: СБУ у Львівській областіСБУ нейтралізувала злочинну організацію, яка під виглядом добробату викрадала людей на Львівщині
Фото: СБУ у Львівській області

Читайте також: Як минула доба у Львові та області: про головне станом на ранок 30 серпня

Фото на головній: СБУ у Львівській області



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW