Як у школах Львова розпочнеться навчальний рік: пояснення від міськради



У кожному районі Львова сформують дистанційні класи для онлайн-навчання.

29 серпня у пресслужбі Львівської міськради повідомили, як у Львові розпочнеться новий навчальний рік. Зокрема, у кількох школах міста будуть функціонувати класи дистанційного навчання. Відповідно батьки, які не хочуть, щоб їх діти вчилися офлайн, зможуть перевести дітей у ці школи.

"У кожному районі міста Львова буде визначений один навчальний заклад, в який батьки можуть звернутися і перевести дитину для навчання в онлайн-класах. Спочатку батькам потрібно звернутись у Центр професійного розвитку педагогічних працівників, щоб ми розуміли, яка кількість дітей є в кожному з класів і відповідно їх формувати.

Після цього ми визначаємо заклад, в який батьки зможуть зареєструвати дитину. Умовою відкриття класу є певна кількість учнів, тому якщо, до прикладу, у 3 клас в одному районі зареєструють 3 дитини, а в іншому – 4, то ми не будемо робити 2 окремі класи для третьокласників, а об’єднуватимемо їх. Логістично для дітей це не буде проблемою, бо ми власне говоримо про онлайн-навчання.

Потрібно чітко розуміти: дітей потрібно буде перевести зі школи, в якій вони навчались раніше, до тієї, де вони будуть вчитись онлайн. Тобто батьки мають зробити вибір: або залишати дитину у своїй школі і дотримуватись її форми навчання, або перевести її в інший навчальний заклад, де є дистанційні класи", – розповів керівник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк.

Реєстрацію до цих шкіл буде здійснювати Центр професійного розвитку педагогічних працівників Львова – 297-53-28. Опорними  школами стануть: у Галицькому районі – школа №3; Франківський район – школа №31; Сихівський район – школа №86; Личаківський район – школа "Лідер"; Шевченківський район – школа №20; Залізничний район – школа №77.

Зазначимо, керівник управління освіти Львова Андрій Закалюк зазначив, що 76% батьків готові до того, щоб їхні діти пішли до школи, 9% надають перевагу лише дистанційному формату, невеликий відсоток обирають сімейне навчання або екстернат. Близько 9% батьків станом на сьогодні ще не визначились

Читайте також: У Львові біля підпірної стінки на Бандери зріжуть ялинки та висадять 15 нових дерев

Фото на головній: Романа Балука



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW