В Україні планують прибрати рекламні щити вздовж доріг: Кабмін вніс відповідний законопроєкт до ВР



Кабінет міністрів України вніс до Верховної Ради законопроект, який пропонує заборонити розміщення рекламоносіїв та прокладання інженерних комунікацій та мереж уздовж смуги відведення.

Про це йдеться у проєкті закону №7696, розміщеному на сайті Верховної Ради. 

Так у пояснювальній записці до проєкту зазначено, що рекламоносії, що розміщуються в смузі відведення доріг, не належать до складових автомобільних доріг загального користування. Їхнє розміщення в межах смуги відведення доріг, особливо на основних під'їздах до значних міст та обласних центрів, призводить до інформаційного навантаження дорожньої обстановки, додаткової фіксації погляду водія та збільшення часу його реакції під час керування автомобілем.

Кабмін підкреслює, що зовнішня реклама, незалежно від бажання водія, відволікає на кілька секунд його увагу від дорожньої обстановки та технічних засобів організації дорожнього руху, що може спричинити ДТП. 

Крім того, рекламоносії, розміщені на узбіччях доріг, створюють перешкоди дорожнім механізмам, особливо в зимовий період, що у свою чергу не забезпечує належного утримання проїжджої частини та узбіччя автомобільних доріг.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW